DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: Vettel nyílt kritizálása brutális

A 2016-os világbajnok úgy véli, a Ferrari részéről túl sok az őszinte megnyilvánulás, köztük olyanok, amiket egymás közt kellene rendezni. Ilyen például a csapatfőnök nyílt kritikája Vettelről.

Minden pilóta életében eljönnek nehezebb időszakok, Sebastian Vettel éppen ilyet él át huzamos ideje, az utóbbi bő egy évben jóval több negatívumra emlékezhetünk a pályafutásában, mint kiemelkedően jó vezetésre. A korábban a megbízhatóság szobrának számító négyszeres világbajnok kapkodóvá és hibákra hajlamossá vált.

Hockenheimben a hétvége első felében Mattia Binotto, a Scuderia csapatfőnöke így reagált az RTL televízió kérdésére korábbi vezérpilótájával kapcsolatban. „Hogyan tudnánk segíteni neki? Azzal, hogy nyíltak és őszinték vagyunk vele. Azzal, hogy világossá tesszük, többet várunk tőle. Azzal, hogy megmondjuk neki, hogy nem annyira jó, mint amennyire jó lehetne” – fogalmazott élesen a svájci szakember, aki rámutatott, hogy éppen a gyengébb teljesítményt igyekszik kompenzálni Vettel azzal, hogy túlfeszíti a határokat, így viszont jönnek a hibák is.

Hosszú idő után rácáfolhatott kritikusaira Sebastian Vettel


Nico Rosberg igyekezett védelmébe venni honfitársát. „Én egyszerűnek látom a helyzetet. Az idei Ferrari kezelhetősége, különösen ami az autó hátulját illeti, sokkal jobban passzol Leclerc vezetéséhez, mint Vetteléhez” – idézi a három évvel ezelőtti bajnokot a Grandprix247.com szakportál.

„A Ferrari jelenleg képtelen olyan versenyautót adni neki, amiben igazán kényelmesen érezné magát vezetés közben. A három élcsapat hat pilótája egyébként is különösen nagy nyomás alatt kell, hogy teljesítsen, ezt én is tudom, mert voltam hasonló helyzetben.”

„De kissé csodálkoznom kell a Ferrarin, hogy mennyire őszintén fejezik ki magukat. Még Mattia Binotto is nyíltan kritizálja Vettel vezetési stílusát a nagyközönség előtt és azt mondja, túlfeszíti a határokat. Ez egészen brutális” – mutatott rá Rosberg.

Az ominózus nyilatkozat óta Vettel végre újra képes volt tündöklően jól vezetni, hazai közönség előtt a 20. rajthelyről egészen a második pozícióba küzdötte fel magát a kaotikus Német Nagydíjon, visszaszerezve valamicskét az utóbbi időben elveszett renoméjából.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: