DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jordan víziója: Verstappen-Vettel páros a Mercedesnél

Eddie Jordan időnként hajmeresztő jóslásokba bocsátkozik, de többször is beletalált már, amit lehetetlennek tartottak. Most Hamiltont a Ferrarinál, Vettelt és Verstappent a Mercedesnél látja jövőre.

Az elmúlt hetekben két-három pilóta tartotta lázban a sajtót, illetve a velük kapcsolatos átigazolási hírek, de inkább találgatások. Sebastian Vettelt a gyenge teljesítménye miatt nyugdíjazzák, de legalábbis a Ferraritól való távozását vizionálják, esetleg a Red Bullhoz való esetleges átszerződését firtatják.

Max Verstappennel kapcsolatban rendre előkerül kontraktusának záradéka, amelynek segítségével adott helyzetben kiléphetne a Red Bull-Hondával kötött szerződéséből és eligazolhatna. Többször is felmerült a Mercedes, mint lehetséges célpont, de ezt Toto Wolffék többször is igyekeztek cáfolni. Fernando Alonsóról is többször felröppent, hogy jövőre visszatérne a Formula-1-be a Ferrari, vagy a Mercedes színeiben, a spanyolról viszont az utóbbi napokban nagy a csend.

Az 1991 és 2005 között a Formula-1-ben csapatfőnökként dolgozó Eddie Jordan viszont a Brit Nagydíj felvezetőjében olyat talált mondani a Channel 4 adásában, ami elsőre rettentő vad elgondolásnak tűnik, de az izgalmak szempontjából alighanem sokan szurkolnának, hogy megvalósuljon.

Jordan szerint 2020-ban Hamilton a Ferrarihoz, Vettel és Verstappen a Mercedeshez menne


„2020-ban Lewis Hamilton a Ferrarihoz megy majd. Ezzel egy időben Sebastian Vettel és Max Verstappen pedig a Mercedeshez igazol” – jelentette ki Eddie Jordan. Az elképzelés egyelőre felettébb valószínűtlen, a felsorolt pilóták mindegyike rendelkezik ugyanis érvényes szerződéssel a jövő évre is jelenlegi csapatával. Jordan nem is említett forrást az információihoz. Jenson Button kifejezetten óvná Hamiltont attól, hogy a Ferrarihoz menjen, a Mercedesnél ugyanis szerinte akár tíz világbajnoki címet is begyűjthet.

Néhány éve Ron Dennis a falu bolondjának titulálta Eddie Jordant akkori jóslatai miatt, mégis előre megmondta, hogy Fernando Alonso 2014 végén elhagyja a Ferrarit a McLaren-Honda kedvéért, pedig ez a híresztelés akkoriban hasonló blődségnek hangzott. Hasonlóan beletalált abba is tavaly, hogy Carlos Sainzot a McLaren szerzi meg magának, így is történt.

Abszolút nem volt igaz azonban, amikor két éve úgy érezte, a McLaren 2018-tól visszatér a Mercedes-motorokhoz, valamint az sem, amikor nemrég azt gondolta, Sebastian Vettel 2019-től a Mercedesnél versenyez majd. De nyáron sosem ritkák a furcsa jövendölések, amiből valami beigazolódik, valami hamisnak bizonyul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: