Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. október 24. csütörtök
F1

Hamilton: A Ferrari még jócskán gyorsulni fog

A két Mercedes a második szabadedzésen gyorsabbnak tűnt a vörös autóknál, de Lewis Hamilton figyelmeztetett, hogy a Ferrari az utóbbi időben szombatra mindig alaposan felgyorsul.

Silverstone-ban hozta a formáját a megszokott angol időjárás, az első szabadedzésen emiatt csak korlátozott munkát végezhettek az istállók az esős, szeles pályaviszonyok miatt. Az eső ugyan délutánra nem tért vissza, de az időnként nagyon erős széllökések megnehezítették a pilóták dolgát, rengeteg volt a kicsúszás a gyors kanyarokban.

Hamilton másodikként végzett kevéssel csapattársa, Valtteri Bottas mögött a délutáni gyakorláson (igaz, a hosszabb etapokon a hazai versenyző futott jobb időket), de Charles Leclerc is egészen közel maradt a két Ezüst Nyílhoz. Az időjárási körülmények mindenki számára nehézséget jelentettek.

Hamilton tart a Ferraritól is Silverstone-ban

„Eléggé szeles, néhol viharos volt az idő, ez nemigen tartozott a legkönnyebb napjaink közé. Így is sikerült az elején végeznünk, így valószínűleg harcban leszünk az első helyért. A pénteki nap után mindig nehéz ítélni, a Ferrarik ráadásul általában kicsit lassabbak a pénteki napon és szombatra alaposan feljavulnak” – nyilatkozta Lewis Hamilton.

„Az új aszfalt jobb, mint korábban, különösen a négyes és hatos kanyarokban, amely előtte elég szörnyű volt. A hetes kanyar kijárata sajnos még mindig hepehupás a Copse-ig, utána viszont szép és sima a Maggotts és Becketts kombinációjánál, majd ezt követően a Hangar egyenesben.”

„Nagyon sima lett a pálya, emiatt pedig elég nehéz megfelelően munkára fogni az abroncsokat, időnként bekerülnek a jó működési tartományba, majd kikerülnek onnan, a viharos szél pedig külön nehezíti a dolgunkat. Az autó hátuljával többet szenvedtem, többször is kicsúsztam, Valtteri látszólag kényelmesebben tudta vezetni az autót. Remélem, szombatra megoldjuk ezt a problémát” – tekintett előre Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?