DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Brawn: A Mercedes máris vissza fog vágni

Egy fecske nem csinál nyarat, a Formula-1 sportigazgatója szerint jobb, ha a Ferrari és a Red Bull nem álmodozik olyan hétvégéről, mint Ausztriában, mivel a Mercedes szenvedése egyszeri volt.

A 2019-es idény legjobb futamát láthattuk bő egy héttel ezelőtt az Osztrák Nagydíjon, ehhez azonban az is kellett, hogy a világbajnoki címvédő istálló egész hétvégén szenvedjen a nagy hőség miatt mind a túlmelegedéssel, mind a gumikezeléssel. Max Verstappen rettentően jó benyomást keltett rengeteg, pályán bemutatott előzésével, ezzel pedig végül megszerezte a Red Bull-Honda szövetség első futamgyőzelmét.

Ross Brawn gyakorlatilag kizárja a lehetőségét annak, hogy bármilyen krízis lenne a Mercedesnél, biztos abban, hogy nem folytatódik a német gyári istálló szenvedése, gyorsan újra csúcsformába lendülnek és esélyt sem hagynak a két fő rivális gárdának. Ha igaz a legfrissebb híresztelés, akkor jövőre talán újabb nagy vetélytársat kaphatnak a McLarennel, a wokingiak ugyanis a hírek szerint Mercedes-motorra válthatnak, ami egyértelmű előrelépés lenne.

„Hamiltonék arról álmodoztak, hogy tökéletes tarolást mutatnak be a szezon során (tehát mind a huszonegy versenyt megnyerik), ez viszont túl nagy falatnak bizonyult. Ugyanakkor az Ausztriában látottakat nehéz lenne krízisnek nevezni” – írta saját F1-es blogjában a sportigazgató.

A Mercedes megingása egyszeri volt Ross Brawn szerint


„Talán még tovább is emelte a csapat motivációját, bár nem hinném, hogy különösebb extra hajtóerőre lenne szüksége egy ilyen istállónak. Most két hazai versenyük következik (Lewis Hamiltoné, majd a német gyártóé), ez külön figyelmeztetés a Red Bullnak és a Ferrarinak.”

„A tavalyi év után idén sem sikerült valami jól szerepelniük az Osztrák Nagydíjon, de amíg tavaly mindkét autó kiesett – ez pedig az idény messze legrosszabb eredménye volt -, idén annyira nem alakult szörnyűen a helyzet, Valtteri Bottas végül még a dobogóra is felfért, igaz, hatalmas lemaradással az első két helyezetthez képest. Ezzel szakadt meg a tavaly kezdődött, összesen tíz győzelmet számláló, hihetetlen sikersorozata Toto Wolfféknak” – mutatott rá Brawn.

A Mercedesnek így sincs miért aggódnia, mivel akkora előnyt gyűjtött már össze a gárda, hogy így is 135 ponttal előzi meg a második helyen tanyázó Ferrarit. Az egyéni pontversenyben valós esélye szintén csak a két Ezüst Nyílnak van a bajnoki címre, ha valami óriási krízis nem üt be a csapatnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: