DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alfa: Hamarosan a McLaren szintjére érhetünk

Már a Brit Nagydíjon arra számít az Alfa Romeo csapatfőnöke, hogy folyamatosan érkező fejlesztéseiknek köszönhetően a jelenleg szárnyaló McLarennel csatázhatnak a még jobb helyekért.

Jól kezdte az évet az Alfa Romeo, különösen Kimi Raikkönen, aki az első négy verseny mindegyikén zsinórban pontszerző helyen végzett, utána azonban némi visszaesés következett, egymás után háromszor kiszorult a legjobb tízből a gárda. Franciaországban aztán megtört a jég, ismét a legjobb nyolcba került a 2007-es világbajnok.

Ausztriában is remekül ment a csapatnak, Kimi Raikkönen mellett végre Antonio Giovinazzi is befért a legjobb tízbe, élete első világbajnoki pontját megszerezve ezzel. A korábbi visszaesést új fejlesztéseikkel sikerült ellensúlyozniuk és az Alfa csapatfőnöke ennél is merészebb célokat tűzött ki az elkövetkező időszakra.

Silverstone-ban Raikkönenék már felérhetnek a McLaren szintjére?


„Az elmúlt két-három versenyen komoly előrelépést tettünk. Még egy keveset javítanunk kell a tempónkon és akkor már a McLarennel is hatékonyan vehetjük fel a versenyt, ez a következő célkitűzésünk” – nyilatkozta Frederic Vasseur a Motorsport.com szakoldalnak.

„Ha az utóbbi futamokat megnézzük, láthatóan a középmezőny elejére verekedték fel magukat, nekünk azonban már úton van néhány remek fejlesztésünk. Nem kérdés, hogy nekünk is fejlődnünk kell ahhoz, hogy a következő versenyeken megszoríthassuk a wokingiakat.”

„Silverstone-ra egy egész új csomaggal jelentkezünk, de érkeznek frissített alkatrészek Németországban és Magyarországon is. Ugyanakkor maradjunk reálisak és ne feledjük, hogy a többiek ugyanúgy őrült módon fejlesztenek, biztos, hogy ők is hoznak majd fejlesztéseket” – mutatott rá Vasseur. Ha igaz a híresztelés és a McLaren tényleg jövőre hozzájuthat a Mercedes-erőforráshoz, akkor még nehezebb feladat elé állíthatná a kihívókat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: