DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Leclerc: Vettel nem fog visszavonulni, még ha le is győzöm

A Ferrari monacói pilótája szerint csapattársa hozzászokott a folyamatos nyomáshoz, rendkívül motiváltan versenyez és ha esetleg vereséget is szenvedne csapaton belül, biztosan nem adja fel.

Komoly beszédtéma az utóbbi hetekben Sebastian Vettel teljesítménye és jövője. A négyszeres világbajnok német a tavalyi Belga Nagydíj óta nem nyert versenyt (igaz, a Ferrari is csak egyet, Kimi Raikkönen, Austinban), többször is egyéni hibák miatt dobott el fontos pontokat, idén pedig ráadásul az autója is általában messze elmarad a Mercedesektől. Időnként a Red Bull is legyőzi a vörös istállót, gyakran merült fel a különböző sajtóorgánumokban, hogy Vettel bedobja a törölközőt és visszavonul.

Ehhez az is hozzájött még, hogy Franciaországban és Ausztriában is Charles Leclerc egyértelműen jobban teljesített, mint német csapattársa. Nem érezheti komfortosan magát a Scuderiánál, a paddockban az a szóbeszéd járja, hogy esetleg átszerződne korábbi sikerei színhelyére, a Red Bull istállóhoz. Más források pedig tudni vélik, hogy a Ferrari a biztonság kedvéért keresgéli Vettel lehetséges utódját.

Leclerc szerint Vettel motiváltabb, mint valaha


Alig néhány hete azt találta mondani, hogy ez már nem az a sportág, amibe ő, kisgyerekként beleszeretett. Ezzel újra olajat öntött a tűzre, de Charles Leclerc szerint szó sincs visszavonulásról. „Nem hiszem, hogy vissza akarna vonulni. Nem beszélhetek a nevében, de motiváltabbnak tűnik, mint korábban valaha, nagyon keményen dolgozik, hogy a csapatból és saját magából is a legjobbat hozhassa ki” – ecsetelte véleményét Leclerc az Auto Bild című lapnak.

„Jó nézni, ahogy dolgozik. Szerintem jól birkózik meg a nyomással, mivel az ember mindig nyomás alatt van az F1-ben, akkor is, ha ilyen sok világbajnoki címet nyert. Még ha le is győzöm őt, az nem lesz ok neki arra, hogy leálljon és távozzon” – tette hozzá a fiatal monacói.

Kanadában ugyan elsőként ért célba Vettel, de egy ötmásodperces büntetés miatt csak másodiknak rangsorolták, azóta azonban folyamatosan Leclerc volt jobb az időmérőkön és a futamokon is, igaz, Ausztriában Vettel versenytempója annyira kiválónak bizonyult, hogy ha (technikai hiba miatt) nem a kilencedik rajtkockából kénytelen rajtolni, egyértelműen harcolhatott volna a győzelemért is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: