DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Brawn: Verstappen és Leclerc biztosítja, ami az F1-nek kell

Az elmúlt időszakban többször is komoly kritikát kapott a Formula-1 az izgalmak hiánya miatt. A sorozat sportigazgatója szerint azonban Max Verstappen és Charles Leclerc csatározása az igazi jövőkép.

Az Osztrák Nagydíjon igazi show-t láthattunk, izgalmas versenyzést, kemény előzéseket és három különböző istálló vetélkedését a legjobb helyekért. Az egy héttel korábbi, rendkívül unalmas Francia Nagydíj után ez visszahozta sokak hitét a száguldó cirkusz iránt, hogy nem csak unalmas vonatozást és büntetéseket láthatunk.

Igaz, ehhez az is kellett, hogy az eddig domináló Mercedes rendkívüli módon szenvedjen a hőségben, de végre az utolsó körökig nem volt lefutott az első hely sorsa, amely végül egy erősen vitatott előzéssel dőlt el Max Verstappen javára. A holland és monacói vetélytársa már a gokartban is sokat versenyzett egymás ellen, rivalizálásuk tehát nem újdonság, igaz, az incidenstől függetlenül baráti viszonyban vannak egymással.

Valószínűleg a következő években komoly ellenfelei lesznek egymásnak, ebből pedig a rajongók csak profitálhatnak, ahogy a Formula-1 is. Erre számít Ross Brawn sportigazgató, aki úgy véli, az egyik fő látványosság éppen ennek a két pilótának az egymás elleni versengése lesz az elkövetkező időszakban.

Az F1 következő évtizedének két legnagyobb alakja Leclerc és Verstappen lehet?


„Különös örömmel tölt el, hogy az Osztrák Nagydíjon az első két helyen végző versenyző átlagéletkora a valaha volt legfiatalabb. Max Verstappen és Charles Leclerc is megérdemelte volna a futamgyőzelmet, az is tökéletes lett volna, ha fordított sorrendben érnek célba” – írta saját elemzésében Ross Brawn.

„Max bámulatos versenyt futott, különösen annak tükrében, milyen pocsékul rajtolt. Több ízben is elképesztően agresszív előzéseket mutatott be, olyan abroncsokkal futott eszméletlenül gyors köröket, amelyekben már több, mint harminc kör volt, a gumikezelése gyakorlatilag tökéletes.”

„Charles szintén szuper teljesítményt tett le az asztalra, a szabadedzésektől kezdve a pole-pozíció megszerzéséig folyamatosan dominált. Peches módon azonban győzelmi esélyei ismét a hajrában szálltak el, de csalódása ellenére egyértelmű, hogy a monacói vezetése egyre jobb és jobb. Komoly érettségről árulkodik az ő versenyzése. Ez a két kölyök biztosan kiváló jövőt hoz a Formula-1 számára a következő évtizedben” – tekintett előre optimistán Brawn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: