DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Amennyire tudom, jövőre is itt leszek

A sikertelenség miatt újra és újra fellángolnak azok a pletykák, miszerint Sebastian Vettel az év végén visszavonul. Az érintett azonban igyekszik elhárítani ezeket az értesüléseket és élvezni a vezetést.

Nem sok mindenre lehet büszke idén a Ferrari és Sebastian Vettel, a biztatóan sikerült téli teszteket követően ugyanis az eddigi nyolc versenyhétvége egyértelmű Mercedes-dominanciát hozott és igazából már június végén elég biztosnak látszik, hogy az Ezüst Nyilak idén is besöprik mind az egyéni (vélhetően Lewis Hamilton révén), mind a gyártói bajnoki címet.

Sebastian Vettel sincs éppen élete formájában, idén igen gyakran még a dobogóról is leszorul és istállón belül komoly ellenfélre talált a fiatal Charles Leclerc személyében. A spanyol sajtó már Fernando Alonsót látja a Ferrarinál, bár ezt a feltételezést semmilyen hivatalos forrás nem támasztotta alá eddig. A német azonban nem égett ki, élvezi a Formula-1-et és egyelőre nem tervez visszavonulni, bár rendre nekiszegezik a kérdést ebben az évben.

Vettel a nehézségek ellenére élvezi a versenyzést


„Egyelőre boldoggá tesz, amit csinálok, itt vagyok és szeretem a versenyzést. Úgy gondolom, az autókat nagyon élvezetes vezetni, nagyon gyorsak, a valaha volt leggyorsabbak, amiket csak vezethettünk. Hogy tudnánk-e jobbak lenni? Azt hiszem, igen. Rajtam múlik? Sajnos nem” – reagált a visszavonulását firtató kérdésre Ausztriában Vettel.

„De, ahogy már korábban is elmondtam, majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Most itt vagyok és amennyire tudom, jövőre is itt leszek, úgyhogy nem is gondolok másra. A sok büntetgetés? Igen, nemrég mondtam, hogy ez sajnos nem ugyanaz a sport, mint amibe régebben beleszerettem.”

„Gyerekként szerelmes lettem a versenyautókba és a pilótákba… persze nem szó szerint, de… Michael Schumacherről például voltak posztereim a szobámban. Csodáltuk az autókat és amit ezek a pilóták műveltek, meg azt, amilyen gyorsan versenyeznek. Gyerekként, tiszta lélekkel nem gondolkodunk szabályokban. Nem érdekelt, hogy túlsúlyos, vagy nem éri el a minimális súlyt, legális, vagy illegális az autó. Egyszerűen csak szerettem nézni a versenyzést” – tette hozzá Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: