DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Tost: A Red Bull visszaviheti Kvjatot

A Toro Rosso csapatfőnöke értetlenül szemléli Pierre Gasly vergődését az anyaistállónál, mivel szerinte sokkal jobb ennél. Ugyanakkor boldoggá tenné, ha Danyiil Kvjat ismét topcsapathoz kerülne.

A tavalyi év végén a Renault-hoz átigazoló Daniel Ricciardo pótlására hozták a Red Bullhoz az alig másfél éves versenyzői tapasztalattal rendelkező, de tavaly a Toro Rossóval többször is villantó Pierre Gaslyt, azonban eddig rendkívül gyenge produkciót nyújt, mélyen elmarad a várakozásoktól és holland társától, Max Verstappentől is.

A fiatal francia tavalyi főnöke nem is érti, mi történt a tavaly még többször is brillírozó pilótájával. „Nagyon meg vagyok lepődve. Egyszerűen azért, mert Pierre sokkal jobb ennél, jelentősen gyorsabb annál, mint amit jelenleg mutat. Nem ismerem a pontos körülményeket” – ecsetelte véleményét Franz Tost a Motorsport-Total című lapban.

Vajon hamarosan ismét Red Bull-overallban láthatjuk Kvjatot?


„Az RB15-ös fara nagyon könnyű és valószínűleg ez az, amit Gasly nem kedvel. Számomra megkérdőjelezhetetlen, hogy a fiú tehetséges. Biztos, hogy képes lesz felzárkózni, csak időre van szüksége, hogy teljesen hozzászokjon az új autóhoz. Külön balszerencséje, hogy Max Verstappen mellett versenyez, aki már teljesen megszokta a csapatot. Régen Max is velünk (Toro Rosso) kezdett, ő is átesett a tanulási folyamaton.”

„Hogy Pierre-t lecserélnék Danyiil Kvjatra? Meglátjuk, hogy alakul a dolog a jövőben. Igazából boldog lennék, ha Danyiil ismét topcsapatnál versenyezhetne. Hogy miért? Mert úgy gondolom, megvan hozzá a kellő tempója. Amikor a körülmények is kedvezőek, nagyon is jó teljesítményre képes. A Formula-1-ben ez a döntő faktor, ha egy pilóta folyamatosan jó teljesítmény nyújt, miért ne hozzák vissza őt a Red Bullhoz?” – tette fel a költői kérdést Tost.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: