DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Legyenek teljesen egyforma autók

A Mercedes évek óta legyőzhetetlen a Formula-1-ben, így egy középcsapat pilótájának reménye sem lehet a győzelemre. Daniel Ricciardo szerint az lenne fair, ha a versenyautók egyformák lennének.

2014 óta rendkívüli mértékben leszűkült a győzelemre esélyes istállók száma, ezek közül is kiemelkedik a Mercedes, amely halomra nyerte magát a hibridkorszak beköszönte óta, jó esély van arra, hogy zsinórban hatodszor is diadalmaskodjon mind az egyéni, mind a gyártói világbajnokság tekintetében. Idén ráadásul elsöprő dominanciával nyomulnak eddig, nyolcból nyolc futamgyőzelem, ebből hatot Lewis Hamilton nyert.

Mivel egyelőre kilátás sincs arra, hogy a jelenlegi szabályok mellett akárcsak komolyabban megszorítsák a német gyári istállót, szinte mindenki a 2021-es szabályváltozásokban bízik. Daniel Ricciardo kicsit továbbment ennél, ő azt venné igazán szívesen, ha egyformán erős versenyautókkal mehetne mindenki.

Idén, ha a rajtnál az élen marad a Mercedes, lehetetlen megfogni


Megértem, hogy a rajongók nem jöttek lázba a legutóbbi versenyen, hogy őszinte legyek, én magam is látom a hatalmas szakadékot a mezőnyben előttem levő autókhoz képest. Néha még eszembe is jut közben, hogy ez valószínűleg nem túl izgalmas a nézők számára” – idézi Daniel Ricciardót a Gpfans.com szakportál.

„Versenyzőként azt szeretném leginkább, ha minden egyenlő lenne, aztán mi, a húsz pilóta egymás között eldöntené, hogy ki is a legjobb. Pályánként változna, hogy éppen kinek megy jobban, sokkal vegyesebb képet látnánk, nem mindig ugyanaz nyerne és sokkal szorosabb is lenne a küzdelem.”

„Tudom, hogy folyamatosan zajlanak a tárgyalások a 2021-es változásokkal kapcsolatban, úgyhogy reménykedjünk, hogy a jövőben több potenciális győztes lehet. Ebben a pillanatban ugyanis felettébb könnyű dolga van a Mercedesnek, de nem akarom kritizálni őket. Ők csak a munkájukat végzik, mindenki más csak üldözheti őket. Így is könnyű azonban frusztráltnak lenni azoknak, akik nem abban az autóban ülnek” – tette hozzá a hétszeres futamgyőztes ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: