DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo: Keressenek másik vonalvezetést...

A Renault két F1-es pilótája ugyanazt mondja a Paul Ricardról: ez a pálya a jelenlegi formájában a lehető legrosszabb helyszín a versnyzéshez. Ricciardo más vonalvezetést akar, Hülkenberg a szabályokban bízik.

Nem túlzás kijelenteni, hogy "dögunalmas" futamot produkált a Formula-1 Franciaországban, sem izgalmakat, sem komoly csatákat nem hozott a verseny, ennek pedig egyik oka a pálya karakterisztikája volt - rengeteg az olyan kanyar a Paul Ricardon, ahol nem lehet közel menni az elöl lévőhöz, mert a turbulencia miatt nem lehet megfelelő tempóval elfordulni. Ez tipikusan a középgyors kanyarok sajátja, amelyből bőven találhattunk a jellegzetesen nagy bukóterekkel rendelkező francia asztalfcsíkon.

"Ezek a kanyarok gyorsak, ezek a kanyarok mutatósak, látványosak, csak éppen az a gond, hogy nem lehet közel menni a másik autóhoz és ez a pálya ilyen szempontból az egyik legrosszabb. Folyamatosan harmadik-negyedik sebességi fokozatban van a váltó, nagy a tempó, úgyhogy komoly hatása van az aerodinamikának. Pontosan ez történt velem másfél órán keresztül" - mondta Nico Hülkenberg, a Renault pilótája, aki gyakorlatilag a teljes futamot Kimi Raikkönen Alfa Romeója mögött töltötte.

ricrenjun



A német versenyző azt is hozzátette, hogy ezt a problémát hivatott megoldani a 2021-es szabálycsomag és bízik benne, hogy ugyanilyen pályán sokkal élvezetesebb futamokat tudnak majd produkálni. Csapattársa, Daniel Ricciardo most viszont ugyanazt mondta, mint ő.

"Sok hosszú, közepesen gyors kanyar van és ezekben szenvedünk a legjobban azzal, hogy a másik mögött tudjunk maradni. Az elején néhány kör alatt ki is nyírtam ezzel a gumijaimat. Persze az én hibám volt, hogy ilyen helyzetbe hoztam magam, de ez elgé trükkössé teszi a versenyzést. Tudom, hogy nagyon sok vonalvezetés van ezen a pályán, talán kéne keresni egy másikat..." - tette hozzá az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: