DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Ricciardo nem érdemelt büntetést

A sok vitát kavart kanadai eset után Franciaországban is büntetés miatt változott a végeredmény. Daniel Ricciardo manővereit viszont másképp ítéli meg Lewis Hamilton és Nico Rosberg.

Hidraulikai meghibásodás miatt a Francia Nagydíj hajrájában egyre láthatóbban lelassult Lando Norris McLarenje, így először csak Daniel Ricciardo, majd Kimi Raikkönen és Nico Hülkenberg is teljesen felzárkózott rá. Az utolsó körben az ausztrál megkockáztatott egy előzést, amit csak a pályán kívül tudott befejezni. Közben Kimi Raikkönen mindkettejük elé került, de a finnt is újra megelőzte Ricciardo, viszont itt pedig a pályán kívül gyorsítva tudta ezt megtenni.

A hetedik helyen ért célba a Renault-pilóta, de már akkor tudni lehetett, hogy vizsgálják az esetet. Végül mindkét szabályszegésért 5-5 másodperces visszasorolást kapott a hétszeres futamgyőztes, így a pontszerző helyekről is kicsúszott. A közösségi médiában így kommentálta később az ügyet: „Valakinek a szórakoztatásról is gondoskodnia kell” – utalt az egyébként rendkívül unalmas futamra Ricciardo.

Mostanában sajnos több szó esik a büntetésekről, mint a versenyzésről


Lewis Hamilton szerint nem jogos a stewardok döntése. „Ez nem volt büntetés. Nem láthatjuk pontosan, ha mellettünk halad egy autó. Bőven elég helyet hagyott számára és már jóval előtte volt, amikor bekanyarodott” – ismertette véleményét az Instagramon a futamgyőztes.

Korábbi nagy riválisa, Nico Rosberg teljesen ellentétesen ítéli meg a helyzetet. „Ricciardo kétszer is elhagyta a pályát, egyszer, amikor még Lando Norris ellen harcolt, másodszor pedig, amikor megelőzte Kimi Raikkönent. Tudom, hogy ez átkozott egy téma és nem is szeretem, de egészen biztosan megérdemli a büntetést, mivel egyszerűen nem hagyhatja el senki a pályát annak érdekében, hogy valakit megelőzhessen” – fogalmazott Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: