DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardót úgy megbüntették, még pontot sem szerzett

A versenyfelügyelők szabálytalannak ítélték meg Daniel Ricciardo utolsó körben bemutatott manőverét Lando Norris és Kimi Raikkönen ellenében, így a hetedik helyről még a pontszerzők közül is kicsúszott.

A Renault ausztrál versenyzője az utolsó körben próbálta megelőzni a végén már mindennel küszködő Lando Norrist, de közben négy kerékkel elhagyta a pályát, majd ezután Raikkönen mellett is úgy ment el, hogy az autó teljes szélességével a fehér vonalon kívül volt az egyenesben. Norris emiatt három pozíciót bukott a legvégén, Ricciardo pedig megkapta méltó büntetését, nem is egy, de két ötmásodperces időbüntetés képében a stewardoktól, így a hetedik helyen célba érő ausztrál végül csak a tizenegyedik helyet tudjhatja magáénak a Francia Nagydíjon.



"Csalódást keltő, hogy egy büntetés miatt szorulok ki a pontszerzők közül, különösen a csapat hazai versenyén. Jó móka volt az utolsó körben csatázni, nagyon élveztem. Viszont ezen túl kell lépnünk, amilyen hamar csak lehet. A rajtot jól kaptam el, de kicsit korán fékeztem az egyes kanyar előtt, aztán emiatt nehéz dolgom volt a verseny hátralévő részében, de szerintem jól meg tudtam oldani ezt a feladatot."

Ez azt jelenti, hogy a hetedik helyet az Alfa Romeóval a pontszerzők közé három verseny elteltével visszatérő Kimi Raikkönen örökölte meg, a nyolcadik helyre Nico Hülkenberg, a kilencedikre a szenvedő fél, Lando Norris, a tizedikre pedig Pierre Gasly lépett előre.

Így tehát a következőképpen alakul a pontszerzők sorrendje a hivatalos végeredményben:

1. Lewis Hamilton

2. Valtteri Bottas

3. Charles Leclerc

4. Max Verstappen

5. Sebastian Vettel

6. Carlos Sainz

7. Kimi Raikkönen

8. Nico Hülkenberg

9. Lando Norris

10. Pierre Gasly

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: