DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Ferrari legújabb fejlesztései sem válnak be

A Scuderia Franciaországba több frissített alkatrésszel érkezett, hogy felzárkózzanak végre a Mercedesre, de Sebastian Vettel elmondása szerint ezek sem hozzák a várt eredményt.

Kezd végképp elúszni a hajó a vörös istálló számára a 2019-es szezon, egyelőre bármit is próbálnak, képtelenek közelebb kerülni az Ezüst Nyilakhoz. Június 21-e nem sikerült éppen fényesre, a bíróság helybenhagyta a Sebastian Vettelt elmarasztaló, kanadai büntetést, így továbbra sincs futamgyőzelmük, a szabadedzéseken pedig tapasztalhatták, hogy a fejlesztett első vezetőszárny sem igazán segít rajtuk semmit.

Bár néhány frissített komponenst a hétvége további részén is használni fognak, a pénteki edzésnap negyedik legjobb idejét elérő Sebastian Vettel szerint egyértelmű, hogy nem hozták azt a fejlődési szintet, amit reméltek.

„Az SF90-re felszerelt új elemek nem túlzottan jók, hogy őszinte legyek, nagyon sok munka vár még ránk. Igen, valóban nem hozták azt, amit vártunk, de szombaton még megnézzük, hogy mennyit tudunk kihozni a fejlesztett alkatrészekből” – nyilatkozta a négyszeres világbajnok német pilóta.

Egyelőre nem sikerül a felzárkózás a Ferrarinak


A csapatfőnök kevésbé látja borúlátóan a dolgokat, mivel nem is vártak azonnali megoldást az elemektől, inkább a fejlesztési irányban segíthetnek az itt gyűjtött adatok. „Igaz, nem éppen tökéletesek. De jó néhány alkatrészt azért hoztunk ide, mert fontos számunkra, hogy teszteljük és megmutassa, merre haladjunk tovább a fejlesztésekkel” – mutatott rá Mattia Binotto.

„Több új komponenst is teszteltünk, néhányat fent is hagyunk az autón a többi napon is, ez tehát nem egy teljes csomag, amit egy az egyben kellene visszavonni. Néhány olyan alkatrészt is kipróbáltunk, amit eleve nem is terveztünk bevetni a versenyen.”

Charles Leclerc érzései is vegyesek a frissítésekkel kapcsolatban. „Néhány új elem nagyon jó volt, több másik viszont nem igazán. Jobban össze kell még állnia az autónak és akkor pozitív szombatot zárhatunk” – fogalmazott Leclerc, aki Bottas mögött több, mint hat tizedmásodperces lemaradással zárt a harmadik helyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: