DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ferrari: A sportnak is ártott a döntés

Az olasz alakulat ugyan az FIA döntésének felülvizsgálatát kérte, az akkori ítéletet ez azonban nem írta felül. A Mercedesé a győzelem, a Ferrarinál pedig mindenki csalódott a kanadai eset után.

A Francia Nagydíj első napján került pont véglegesen a Kanadában történtekre. Sebastian Vettel és a Ferrari felülvizsgálatot kért a Nemzetközi Automobil Szövetségnél, de végül nem vették el Lewis Hamiltontól kanadai győzelmét. Az FIA érveit korábban már megírta a Formula.hu.

Mattia Binotto csupán ennyit tudott mondani, amikor a véleményét kérdezték az ítéletről: „Anélkül, hogy tovább kommentálnám a döntést, nem kétséges, hogy az egész Ferrari elégedetlen és csalódott. Csalódottak vagyunk a csapat, de emellett a szurkolók és a sport miatt is. Nem szándékozom tovább beszélni erről a témáról.”

 ferrari-es-vettel-a-dontesrol-2019



Sebastian Vettel ugyanazt a szót tudta ismételni, mint csapatfőnöke: „Csalódott, rendkívül csalódott vagyok. Ez csalódás nekem, a csapatnak, a sportnak és a szurkolóknak is. Valóban úgy éreztük, hogy esélyünk van a változtatásra, de az FIA másképp gondolta.”

A döntés tehát megszületett, a témáról pedig már nagyon sokat beszélt mindenki az F1-es körökből. Valószínűleg ez az év erről az esetről is emlékezetes marad, de az esetet megváltoztatni ezek után már senki nem tudja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: