DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönenék is új fejlesztésekkel érkeznek

Az Alfa Romeo sem marad ki a buliból, több más riválisával egyetemben Kimi Raikkönen és Antonio Giovinazzi is teljesen új alkatrészeket kap a versenyautóra, ettől pontszerzést remélnek.

A Sauberből Alfa Romeóvá átvedlett középcsapat anyagilag stabil lábakon áll, a tavalyi év során ráadásul kiemelkedő fejlődést volt képes elérni, a sereghajtók közül a középmezőny elejére küzdötte fel magát, leginkább Charles Leclerc vezetésének köszönhetően. Bár a monacói idén már a Ferrarit erősíti, így is van egy ász a svájciaknál, a 2007-es világbajnok, Kimi Raikkönen.

Az első néhány helyszínen sikeresen a hátán vitte az istállót, négy versenyen tizenhárom egységet gyűjtött (csapattársa, a tehetségesnek tartott, ám balszerencsés Antonio Giovinazzi még nem végzett a legjobb tízben), a legutóbbi három hétvége azonban nem úgy sikerült, ahogy az Alfánál tervezték. 

Visszaestek az erősorrendben, miközben a Renault-motort használó istállók (a gyári Renault és a McLaren) feltűnően előretörtek. A Francia Nagydíjon új fejlesztésekkel jelentkezik az Alfa, amitől azt remélik, ismét visszakerülnek a stabil pontszerző helyekre.

Kimi Raikkönen Franciaországban ismét visszatérhet a pontszerzők közé


„A legutóbbi három verseny nem éppen terveink szerint zajlott, de nem igazán lenne jó a balszerencsés körülményekre fogni mindent. Csapatként kevesebb hibát kell vétenünk, keményebben dolgoznunk. Sokszor nem tudjuk kihozni az autóban rejlő potenciált, ezen is feltétlenül javítanunk kell” – nyilatkozta Frederic Vasseur csapatfőnök.

„Ugyanakkor nagy hiba lenne leírni minket, harci szellemünk töretlen, fejlesztéseink legnagyobb részét a következő néhány versenyen fogjuk bevetni. Biztos vagyok abban, hogy újra megtaláljuk igazi tempónkat, ahogy az év elején is és ismét a pontszerző helyekért harcolunk.”

Kimi Raikkönen tavaly dobogóra állhatott Le Castellet-ben, idén erre vajmi kevés esélye van, de az új alkatrészekben a finn is bízik. „Az utóbbi időben szenvedtünk a tapadással, ezért nem is lehetett elegendő tempónk. Néhány kanyarban rendben voltunk, más helyeken viszont nagyon furcsán viselkedett az autó. Franciaországban újfejlesztésű alkatrészeket szerelünk az autóra, ez bizonyára segít abban, hogy a szezon elején látott formánkat újra visszanyerjük” – mondta bizakodva Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: