DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen: A középmezőnyben jobb

Bár korábbi pályafutása során nemegyszer a futamgyőzelmekért harcolt, a középmezőnyben vívott csatározásait izgalmasabbnak tartja, mert jóval szorosabb a küzdelem, mint az élen jelenleg.

Kimi Raikkönen számára nem idegen terület, ha az első helyért kell harcolnia egy versenyen, tavaly például, nem kis meglepetésre Austinban az élen végzett úgy, hogy 5,5 éves nyeretlenségi szériát tört meg ezzel. Amikor aláírta szerződését az Alfa Romeónál, egyértelmű lett, hogy idén jóval hátrébb kell majd keresnünk a nevét.

Az autó lehetőségeihez képest relatíve jól kezdte az idényt, az első négy verseny mindegyikén pontszerzőként végzett, összesen tizenhármat gyűjtött. Az erőviszonyok azonban Baku után megváltoztak, az Alfa Romeo zsinórban harmadszor maradt pont nélkül, Antonio Giovinazzinak ráadásul még egyáltalán nincs pontja.

Raikkönen az Alfánál is mindent belead


Hamarosan betölti a negyvenet a 2007-es világbajnok, de semmit nem csökkent az élvezet benne, amikor másik versenyautók ellen vívhat szoros küzdelmet. „Szerintem jóval izgalmasabb csatákat láthatunk a középmezőnyben, mert itt sokkal szorosabb a harc, kicsik a különbségek” – nyilatkozta Kimi Raikkönen a GPToday hasábjain.

„Időnként nagy felzárkózásokat mutattunk be ebben az évben, de összességében a munka nem sokat változott. Alapvetően ugyanazt és ugyanúgy csinálom, mint korábban, nemigen számít, melyik csapatban van az ember.”

„Szoros a versengés, néhány remek párharcunk volt is már idén. Monacóban sem éreztem nagy különbséget, mindenki előbb-utóbb beragad egy másik pilóta mögé, úgyhogy nem állítom, hogy olyan nagyon sok minden változott volna” – tette hozzá a veterán finn, aki az Alfa új fejlesztéseitől azt várja, hogy újra előrébb kerül az istálló.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: