DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen jobb munkát vár az Alfa Romeótól

Kimi Raikkönen abban reménykedik, hogy már a jövő heti Francia Nagydíjra megérkeznek az Alfa Romeo fejlesztései, miután az elmúlt három versenyen nem tudott pontot szerezni a csapat.

Raikkönen a szezon elején folyamatos szereplője volt a top tíznek, hiszen az első négy versenyen 13 pontot gyűjtött a finn világbajnok, azonban az Azerbajdzsáni Nagydíj óta mindkét autójával kiszorult a pontszerző helyekről az Alfa Romeo.

A Ferrari utolsó futamgyőztese reméli, hogy az Alfa már a soron következő versenyre elhozza az újításait, ezzel elmozdulhatnak a mezőny utolsó harmadából: „Ez egy eléggé nehezen alakuló hétvége volt számunkra, sosem volt meg a kellő sebességünk, messze volt a tökéletestől az egész” – mondta Raikkönen az F1i.com-nak.



„Amikor a 12. vagy 13. helyen álltunk, úgy voltam vele, hogy az sem érdekel, ha utolsók vagyunk, hiszen ugyanúgy nem kapnánk semmit sem. Néhány körben jól mozgott az autó, a következőben meg már nem volt tapadásunk. Nem volt következetes az autó mozgása.”

„Remélhetőleg a következő versenyre jön pár új cucc, és előrébb léphetünk. Egy pillanatig sem volt meg a sebességünk, hogy az első tízben legyünk. Azt hiszem, tisztáznunk kell néhány dolgot, hogy egy kicsit jobb munkát végezhessünk itt is, ott is. Tovább kell dolgoznunk, hoznunk kell néhány fejlesztést az autóra, hogy gyorsabbak lehessünk. Mindannyian ezen munkálkodunk persze, de az elmúlt néhány verseny nem volt könnyű.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: