DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Vettel csak még nagyobb bajba kerülhet

A Ferrari nem nyújtotta be a fellebbezést a megadott határidőig Sebastian Vettel kanadai büntetése ellen, de az eset felülvizsgálatát szeretnék. Toto Wolff szerint ezzel csak ronthatnak a helyzeten.

Csütörtökön beszámoltunk róla, hogy a Ferrari nem élt a fellebbezés adta lehetőséggel Sebastian Vettel Kanadai Nagydíjon kapott büntetését követően, azonban a maranellóiak egyik szóvivője azt mondta, van egy másik módja, hogy igazságot tegyenek: szeretnék az eset felülvizsgálatát, melyhez nekik kell bizonyítékokat felmutatniuk, hogy Vettel nem tartotta teljes kontroll alatt az autót.

Ez lehet videofelvétel, vagy telemetria, azonban sokan gondolják úgy, hogy a Ferrari nem nyerheti meg ezt a – pályán kívüli – csatát. „Kétlem, hogy bármilyen új bizonyítékot elő tudna húzni a Ferrari” – mondta az osztrák F1-es kommentátor, Ernst Hausleitner.



 

Alexander Wurz is Emanuele Pirro döntését támogatja, de szerinte van egy bökkenő, ami rossz irányba vitte el a sportot. „Ha bárki is azt gondolja, hogy a büntetés igazságtalan és megalapozatlan volt, az téved. A gond az, hogy minden esetre szabályokat akarunk, ez pedig ide vezetett.”

A Mercedes csapatfőnöke sem gondolja, hogy a Ferrari célt érhet az FIA-nál, sőt szerinte még nagyobb bajba sodorhatják magukat az olaszok: „Nem lehet visszacsinálni a büntetést. Legrosszabb esetben a stewardok akár úgy is dönthetnek, hogy Vettel még nagyobb büntetést érdemel. Beszéltem Mattia Binottóval, szerinte nem 100%, hogy büntetést ért a történet. Szerintem viszont 100%-ban téved.”

„A helyzet az, hogy Vettel elhagyta a pályát, belenézett a tükörbe és ráhúzta Lewist a falra. Ha ő nem fékez, ők ketten összeütköznek, ezért kapott büntetést. Igen, ellentétes érzelmeket váltott ki a döntés, de ebben a sportban nem tolerálják az ilyeneket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: