DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Liberty: Egy győztessel nem leszünk népszerűbbek

Az F1 vezérigazgatója, Chase Carey szerint a száguldó cirkuszban jelen pillanatban uralkodó erőviszonyok miatt idén ne számítsunk arra, hogy szeretett sportunk népszerűbbé válik. Finoman fogalmazott a nagyfőnök.

Ínséges idők járnak a változatos Formula-1-es futamokra vágyó nézőkre az utóbbi hónapokban, években. A Mercedes istállója 2014 óta minden világbajnoki címet elhódított a sorozatban, veretlen szériája pedig idén hétből hét megnyert futammal folytatódott. Minden elismerésünk a német márkáé, ám az így keletkezett helyzet finoman szólva sem tesz jót a sportágnak. Hiába az F1 stabil szurkolói bázisa, a planetf1.com beszámolója szerint a nézői számok a tavalyihoz képest több régióban is csökkentek, az ingyenes közvetítésekkel szolgáló németországi RTL pedig jelentős, egymilliós visszaesésről számolt be a tavaly év elejéhez viszonyítva.

 hamilton-bottas-podium-china.2019



A Liberty Media vezérigazgatója, Chase Carey is tisztában van azzal, hogy egyetlen csapat ilyen mértékű dominanciája nem segít a helyzeten. "Alapvetően stabilnak mondanám a számainkat, de az összes eddigi futamot egyetlen csapat nyerte, ezért el kell ismernem, hogy 2019-ben drámai változásra nem számítunk. Ráadásul Monacóban és Montrealban hiába zajlottak a küzdelmek a végéig, nem volt minden futam izgalmas" - nyilatkozta röviden az amerikai.

A sorozat legnagyobb reménye továbbra is az átfogó 2021-es szabálymódosítás, amely során költségsapkával, bizonyos alkatrészek egységesítésével és az aerodinamikai előírások átdolgozásával hoznák közelebb egymáshoz a csapatokat. Ennek részletei a korábbi tervek szerint nyáron kerültek volna nyilvánosságra, ám ez a határidő őszre csúszott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: