DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Kubica sosem képes nyomni neki

A nyolc év után visszatérő lengyel elismerte, hogy Kanadában sem tudta igazán nyomni a gázt. A szenvedő Williamsnél is egyre inkább kikristályosodik, hogy George Russell gyorsabb, mint Kubica.

Így múlik el a világ dicsősége, Robert Kubica tizenegy évvel ezelőtt futamot nyert Montrealban, most pedig az idén már megszokott utolsó hely maradt számára. Szokás szerint csak a két kieső végzett mögötte, ám a Williams idén először képes volt arra a bravúrra, hogy kivételesen nem az utolsó két helyen intették le a két versenyzőt. George Russell ugyanis az autójával látványosan szenvedő Kevin Magnussent legyűrte, Kubicának ez sem sikerült.

A brit két, a lengyel három kör hátránnyal érkezett célba Montrealban, az autó pedig továbbra is nagyon nehezen irányítható. „Szombaton nehéz volt vezetni az autót, vasárnap pedig még jobban. Sok üzemanyaggal semmi tapadásom nem volt, még melegebb lett az idő és hosszabbak az etapok” – panaszkodott a kanadai hétvégéről Robert Kubica.

A Williams vezérpilótája jelenleg George Russell, de a pontszerzés messze van


„Összességében nagyon hiányzik a tapadásunk, tudjuk, hogy ez nem új jelenség, nem is vagyok képes nyomni neki rendesen” – ismerte el a lengyel. Jóval elégedettebb volt a tizenhatodik pozícióban végző csapattárs, aki az egyik Haast maga mögé tudta utasítani, erre idén eddig esély sem mutatkozott.

„Relatíve egészen jól viselkedett az autó, kellemes volt vezetni, kihoztuk a legtöbbet jelenlegi csomagunkból. Most már végre normális leszorítóerőre lenne szükségünk, onnantól rögtön sokkal jobb körökre lennénk képesek. Összességében elégedett vagyok a Kanadában nyújtott produkciómmal, sikerült kihozni a lehetőségekhez mérten a legtöbbet” – mondta el George Russell.

Egyelőre semmi nem segít Robert Kubicán, az újonc csapattárs az összes időmérőn és minden versenyen lefőzi idén. Vajon megváltozik még 2019-ben a trend, vagy ez a maximum, amire a 2011-es sérülése miatt jobb karjával csak korlátozott mozgásra képes Kubica ki tud hozni magából?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: