DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Rosberg: Hamilton itt legyőzhetetlen lesz

A Ferrarit egyáltalán nem, de mellettük Valtteri Bottast sem tartja esélyesnek Nico Rosberg, Lewis Hamilton egykori csapattársa. A német szerint a britnek Montrealban idén nem lesz igazi kihívója.

Lewis Hamilton hatszor már megnyerte a Kanadai Nagydíjat, és egy győzelemre van Michael Schumacher hetes csúcsától. A Mercedes idei remeklését látva nagy esélye van a címvédőnek, hogy már most beállítsa a hétszeres világbajnok rekordját. Az egyetlen, akit néhányan esélyesnek tartanak ellene, az csapattársa: Valtteri Bottas.

Nico Rosberg viszont azok közé tartozik, akik szerint nincs ember jelenleg, aki jelen körülmények között meg tudná fogni Hamiltont: „Lewis legyőzhetetlen Montrealban. Monaco a gyengéi közé tartozott, mégis meg tudta nyerni.”

 rosberg-hamiltonrol-2019



Bár Hamilton hibázott a pénteki gyakorláson, ennek ellenére Rosberg még a csapattársát sem látja fenyegetőnek a brit ellen: „Valtteri továbbra is veszélyt fog jelenteni Lewisra. Az időmérőn gyakran gyorsabb volt, de a versenyen Lewis mindig valamit másképp csinál. Csak Kanadára mondanám azt, hogy Valtterinek egyáltalán nincs esélye.”

A Mercedes 2016-os világbajnoka egykori csapata legnagyobb riválisát is teljesen leírta az olaszok második edzésen nyújtott jó szereplése ellenére: „A Ferrarinak nincs jó stratégiája, nincs jó autója, semmi jót nem tudnak felmutatni jelenleg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: