DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vettel: Nem mi vagyunk a leggyorsabbak

Annak ellenére, hogy a második edzésen az első két helyen végeztek a Ferrari pilótái, egyáltalán nem biztosak benne, hogy ez megmarad a már rajthelyek sorsáról döntő időmérőre is.

Péntek délután Lewis Hamilton falhoz csapta a Mercedest Kanadában, így nyolc körnél nem jutott tovább. Csapattársa, Valtteri Bottas nem hibázott, de a Ferrari pilótái gyorsabbnak bizonyultak a második edzésen a finnél, így őket láthattuk a tabella élén.

Sebastian Vettel a pozitív látszat ellenére mégis óvatos: „Nem mi vagyunk a leggyorsabbak, ezt néhány eredmény miatt tudom. Ha megnézzük az egykörös tempót, az talán olyasmi lehet, mint amit délután láttunk, de még mindig eléggé méltányos a különbség a Mercedeshez képest.”

„Nyilván a pénteki nap nem adott egy tiszta képet, mert néhányaknak akadtak problémáik. Nem úgy érzem az autót, ahogy kellene, de van még mit előhúzni a tarsolyból, amit ki akarunk próbálni. Meglátjuk” – zárta bizakodva a német.

 vettel-es-leclerc-a-kanadai-edzesekrol.2019



Csapattársa, Charles Leclerc sem biztos benne, hogy megmarad az előny a kvalifikáción is: „Az, hogy pénteken az első két helyen végeztünk, nem jelenti azt, hogy szombaton is ugyanez lesz a helyzet. Dolgoznunk kell és javulnunk tovább.”

„Pozitív nap volt, nagyon jó lépést tettünk az első és a második gyakorlás között. Most ugyanezt kell megtennünk a másodikról a harmadik edzésre, onnan pedig a kvalifikációra. Akkor remélhetőleg meg tudjuk szorongatni a Mercedest, és a legerősebbek lehetünk itt.”

Legközelebb este hat óra körül kapunk tisztább képet az erőviszonyokról a harmadik szabadedzés után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: