DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton: Ártatlan hibát vétettem

A Mercedes pilótája érdemi munkát csak péntek délelőtt tudott végezni Montrealban, mert a második gyakorláson odacsapta autóját a falhoz, amit a szerelői nem tudtak megjavítani az edzés alatt.

A hibának köszönhetően csupán nyolc kört tudott megtenni Lewis Hamilton péntek délután, amikor a Ferrari pilótái bizonyultak a leggyorsabbnak. A kép mégis biztató a Mercedes versenyzői és drukkerei számára, hiszen Valterri Bottas nem volt messze az olaszok autóitól.

Hamilton az elvesztegetett időt sajnálja a leginkább: „A délelőtti edzés simán ment, bár a pálya nagyon piszkos volt az elején, de ez nem csak nekünk okozott gondot. A második gyakorláson hibáztam és megrongálódott az autó. A srácok próbálták megjavítani, de nem volt elég idő rá. Nem emlékszem, mikor fordult elő utoljára, hogy egy egész edzést kihagytam.”

 hamilton-a-kanadai-edzesekrol-2019



„Egy ártatlan hiba volt: megtettem néhány kört a közepes keverékű gumikon, és a határokat feszegettem. Hirtelen túlkormányzottá vált az autó a kilences kanyarban, meg is csúsztam, és csak reménykedtem, hogy nem érem el a falat, de ez történt. Előfordul az ilyesmi, ezeket az embernek maga mögött kell hagynia” – elevenítette fel a brit az esetet.

„Szerencsére Valtterinek nem volt gondja, így az ő adatait ki tudjuk elemezni.” Ez a hétvége a Mercedes és a Ferrari csatájáról szólhat, bár kérdéses, mennyire vehetik fel az olaszok a versenyt a címvédő gárdával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: