DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Nem a levegőbe beszélt a Renault

Egyre szebbnek tűnik az eddig csak szenvedő Renault jövője. A motor erősnek mutatkozik, mindkét csapat jóval előrébb jár, mint korábban, ráadásul hamarosan jön a hatalmas fejlesztési csomag.

A Kanadai Nagydíj első edzésnapja után elégedetten nézhetett az eredménylistára a Renault vezetősége. Simán került a gyári istálló mindkét versenyzője az első tíz közé, technikai meghibásodás nélkül teljesítették a napot, ráadásul a francia gyártó motorjával Carlos Sainz a negyedik helyen végzett.

A Renault a lehető legjobb egyensúly és leszorítóerő megtalálására fordította a szabadedzéseket, sokat dolgoztak a felfüggesztésen és a beállítások finomhangolásán. Úgy tűnik, ezt sikerrel tették, Daniel Ricciardo a nyolcadik, Nico Hülkenberg pedig a kilencedik helyen zárta a napot úgy, hogy mindketten rengeteg kört tettek meg mindkét edzésen (összesen 143-at).

A rövid és hosszabb etapokon is biztatóan futott a Renault pénteken


„Kifejezetten boldog vagyok a pénteki edzések után. Eleve szeretem a pályát és most is élvezet volt rajta száguldani. Jó napot zártunk, az autó jól viselkedik, bár néhány változtatást még el kell végeznünk. Az egykörös tempónk egészen biztató. A középmezőny ismét nagyon szoros, de mi már elég korán megfutottuk legjobb körünket, a többieknek valószínűleg kicsit jobban felgumizódott a pálya, ami előny. A hosszú etapok is rendben voltak, de a lágy keverék szemcsésedni kezdett, erre a hétvége további részén is figyelnünk kell” – nyilatkozta Nico Hülkenberg aki 1:13,168-as idővel kilencedik lett.

„Remek napon vagyunk túl, sikerült rengeteg kört megtennünk. Úgy tűnik, egészen közel vagyunk ahhoz, ami a célkitűzésünk volt, de még ennél is többet akarunk. A többiek tempója is egész jó, de tudjuk, hogy még bennünk is jócskán van potenciál. A hosszú etapjaimon több teljesen eltérő beállítást próbálgattunk, még el kell döntenünk, melyik is lesz jobb végül. Összességében kiváló nap volt, szeretek itt lenni” – fogalmazott a pályafutása első győzelmét öt évvel ezelőtt éppen itt, Montrealban megszerző Daniel Ricciardo, aki mindkét edzésen nyolcadik lett, végül 1:13,016-os idővel zárt.

Az ígéretek szerint, a Francia Nagydíjra igen komoly aerodinamikai fejlesztési csomaggal érkezik a Renault, ami további reménykedésre adhat okot a már most is felfelé meginduló istállónak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: