DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Renault két héten belül óriási előrelépésre számít

Komoly csalódás eddig a Renault szereplése, pedig az év elején azt ígérték, jelentősen közelebb kerülnek a három nagyhoz. A Francia Nagydíjon bevetendő frissítési csomagtól valóban ezt várják.

Az elmúlt években a karosszéria és az erőforrás terén is látható hátrányban szenvedett a francia gyári istálló, ez 2019 elején sem változott. Mivel fokozatosan a tavaly még jócskán mögöttük végző McLaren is előzni tudott, egyértelmű lett, hogy aerodinamikailag nagyon nincs a csúcson a gárda. Eleinte visszatérő motorhibák is nehezítették a sárga-feketék dolgát.

Az elmúlt hetekben a továbbfejlesztett Renault-motor biztatóan teljesített, ami a lóerőket illeti. A McLaren is elismerte, hogy tényleg remekül muzsikál a francia erőforrás, most pedig a gyári istálló hazai nagydíjára nagymértékű, frissített aerocsomagot tartogat, amitől azt remélik, minden problémájukat megoldja.

A Renault Montreal után végre megközelítheti a három topcsapatot?


Egyelőre csak a nyolcadik pozíciót foglalja el az istálló, de Franciaországtól kezdve valószínűleg sokkal előrébb találhatjuk majd a gyári csapatot. „Úgy gondolom, el kell ismernünk, hogy le vagyunk maradva. Ami az időzítést illeti, a téli szünet során végig hátrányban voltunk” – idézi Cyril Abiteboul csapatfőnököt az Autosport szaklap.

„Több okból is csak futottunk az eredmény után, nem voltunk elég hatékonyak, a pályán az aerodinamika nem akart összeállni. Most viszont arra számítunk, hogy eddigi késlekedésünknek vége, Paul Ricard-ra minden problémánk megoldódik, ami a szezon eleje óta hátráltat minket. Ezt azt jelenti, hogy a motor minden eddiginél erősebb lesz és teljesen fel is tekerhetjük. Számos fejlesztéssel készülünk, aerodinamikai oldalról egészen jelentősekre számíthatunk” – tekintett előre a francia szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: