DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Villeneuve: Csak Verstappen marad egyéniség

Nem látja túl fényesnek a már most is unalmas Formula-1 jövőjét az 1997-es világbajnok. Úgy gondolja, Lewis Hamilton és Kimi Raikkönen visszavonulása után igazi egyéniségként csak a holland marad.

Jacques Villeneuve mindig is a szókimondásáról volt nevezetes, ezt még aktív pilóta korában megszokhattuk a kanadai világbajnoktól. Ez a tulajdonsága azóta sem változott, a dicsérő és a kritizáló szavakkal sem bánik fukarul. Ő még olyan időszakban versenyezhetett, ahol rajta kívül is bőven akadtak egyéniségek a száguldó cirkuszban.

Michael Schumacher, Mika Hakkinen és Fernando Alonso voltak többek között az ellenfelei, de nem szabad megfeledkeznünk a kevésbé sikeres, de mégis igen eltérő természettel megáldott Eddie Irvine-ról sem. Az ilyen tulajdonságok szép lassan kikopnak a Formula-1-ből és ezt nagy problémának érzi a kanadai.

Jacques Villeneuve édesapja legendás autójában


„Fernando Alonso távozása egyértelműen nagy probléma a Formula-1 számára, ő ugyanis igazi karakter volt, a pályák egyik gladiátora, óriási karizmával és remek személyiséggel. Gőzöm sincs, ki marad még ilyen Max Verstappenen kívül, amikor majd Hamilton és Raikkönen is úgy dönt, hogy visszavonul. Egy csomó olyan pilóta van a mezőnyben, akit a közönség fel sem ismerne, ha kiszállna az autóból” – mutatott rá Villeneuve.

„Régebben sokkal különbözőbb karakterek voltak a versenyzők, mint a mostaniak. A 18 évesek megérkezése a száguldó cirkuszba elég banálissá változtatta a helyzetet. Problémás irányba mozdult el a Formula-1. A sorozat sokkal inkább egy show, az aranykorban ez egyáltalán nem így volt, az érzelmek és a közösség dominált” – tette hozzá a Williams utolsó világbajnoka, aki éppen a napokban beszélt arról, hogy az F1 másik nagy problémája, hogy a hosszú évek óta uralkodó Mercedest továbbra is lehetetlen legyőzni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: