DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel testtartása árulkodó jel lehet

Egykori csapattársa az évek során elég jól kiismerte Sebastian Vettelt. Mark Webber szerint a válaszút előtt álló négyszeres világbajnok testbeszéde beletörődöttséget és komoly csalódást jelez.

Az eddig látottak alapján egyre valószínűbb, hogy hiába kiáltották ki a 2019-es év favoritjának a Ferrarit és Sebastian Vettelt a téli teszteket követően, ötödik ferraris szezonjában sem lesz képes legyőzni Lewis Hamiltont, de talán még igazán megszorítani sem. Tavaly, Montreal után már három futamgyőzelemmel rendelkezett a négyszeres világbajnok német, idén esélyes, hogy eggyel sem fog.

Mindezt tetézi, hogy Bahreint kivéve valós esélye a Ferrarinak idén nem is volt a futamgyőzelemre, bár akkor sem Sebastian Vettelnek, hanem Charles Leclerc-nek állt a zászló, de a hajrában egy technikai hiba közbeszólt, így a biztos győzelem helyett végül még egy szerencsés harmadik helyezésnek is örülnie kellett.

Vettelnek eddig három dobogós helyezés jutott idén, legutóbb Monacóban (Verstappen büntetése miatt) második lett. Úgy tűnik, egyáltalán nem tud beleszólni abba, hogy Lewis Hamilton idén valószínűleg hatodszor is világbajnok legyen. Mark Webbert leginkább az zavarja, hogy ez szinte már fel sem dühíti a német ászt, teljes nyugalommal veszi tudomásul, hogy idén sem tud mit tenni a Mercedesek trónfosztásáért.

Webber szerint abszolút szokatlan Vettel testbeszéde


Többen már Vettel visszavonulását vizionálták az elmúlt hetekben, bár az érintett egyértelműen kijelentette, hogy szó sincs erről, nem fog távozni, mert még feladata van a Scuderiával. Webber azonban nincs erről egyértelműen meggyőződve.

„Néha egészen nyugodtan veszi tudomásul, ha második, vagy harmadik helyen végez. Pedig senki nem gondolná úgy, hogy ő maga elégedett ezzel. El kell döntenie, mit kíván tenni a következő években, meg kell találnia a megfelelő utat, hogy újra sikeressé váljon” – nyilatkozta Mark Webber a Servus TV-nek.

„A Formula-1-ben bármi lehetséges, egészen biztos, hogy pályafutása fontos válaszút elé érkezett, ahogy ő maga mentális értelemben is” – fogalmazott sejtelmesen az egykori ausztrál csapattárs.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: