DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Ferrarinál senki sem akarja Vettel távozását

Az elmúlt napokban több híresztelés is napvilágot látott Sebastian Vettel visszavonulásával kapcsolatban, a Ferrarinál nem kívánják a német távozását. Tudják, ezzel a géppel senki nem nyerne.

Nagyot fordult a világ a téli tesztek óta. A nyolc napon át zajló, barcelonai tesztelés után a szakértők döntő többsége a Scuderia fölényét jósolta és Sebastian Vettelt nevezte meg a világbajnoki cím elsőszámú várományosának. Ehhez képest hat verseny után még nyeretlen, a Mercedes tarol eddig, a négyszeres világbajnoknak pedig mindössze három dobogós hely jutott.

Hiába tűnt meggyőzőnek az SF90-es a téli szünet után, a versenyhétvégéken többnyire csak szenvednek vele a pilóták. Leo Turrini, a szakmában veteránnak számító olasz újságíró nem ért egyet azzal a felvetéssel, hogy Sebastian Vettel pályafutása a sorozatos kudarcok miatt a végéhez közeledne.

Turrini úgy gondolja, a Ferrarival idén senki nem nyerne


„Ebben a pillanatban senki nem kívánja Vettel távozását a Ferrarinál. Maranellóban mindenki tisztában van azzal, hogy még ha Amerika Kapitány is vezetné az idei versenyautót, ő sem lenne képes nyerni vele. Vettel jogosan lehet frusztrált az eddig látottak miatt” – írta saját blogjában Turrini.

„Már ötödik éve dolgozik az olasz istállónál, rengeteg energiát fektetett bele, tény, hogy elkövetett jó néhány hibát is, de közben tucatnyi futamot meg is nyert. Meglátásom szerint sokkal nagyobb megbecsülést érdemelne a médiától világszerte, bár tudom, hogy kevesen osztják a véleményemet.”

Mi a véleménye azokról a pletykákról, miszerint Lewis Hamilton hamarosan az olasz istállónál köthet ki? „Nem hiszem, hogy Hamilton készen áll arra, hogy vörösbe öltözzön. A dolgok ugyanis borzasztó fordulatot vettek, a következő 18 hónapban Lewis utolérheti a varázslatos schumacheri rekordot, a hét világbajnoki címet. A Ferrari azonban jelenleg nem az a hely, ami komoly perspektívát kínálna Hamiltonnak, az elmúlt években elbukott itt Alonso és egyelőre Vettel is csak szenved” – mutatott rá Turrini.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: