DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc a MotoGP felé kacsintgat

Lewis Hamilton a tavalyi évben próbálta ki magát két keréken, az elmúlt hétvégén Mugellóban pedig Charles Leclerc-t is rabul ejtette a motorozás világa és alig várja, hogy ilyen géppel pályára gurulhasson.

Életében először járt MotoGP hétvégén a Ferrari huszonegy éves monacói pilótája, a Ducati meghívására tisztelte meg az olasz istálló garázsát csapatfőnökével, Mattia Binottóval egyetemben. Nem tartott sokáig beleszeretnie ebbe a világba, máris arról álmodozik, hogy a széria egyik versenygépével száguldozhasson.

Ezen a hétvégén már Kanadában, Montrealban van jelenése az idei évben a Formula-1-ben (A Mercedes dominanciája és a Ferrari hibái miatt) eléggé csalódott Charles Leclerc-nek, előtte azonban főnökével együtt tettek egy kis kitérőt Mugellóban, a MotoGP Olasz Nagydíján. Az évad egyik legizgalmasabb futamát sikerült elkapniuk, a közeg pedig gyorsan magával ragadta az ifjú pilótát.

Leclerc máris arról álmodik, hogy MotoGP-motorral mehessen


„Rettentően lenyűgözött. Életemben először jártam MotoGP eseményen, hihetetlen az a sebesség, amit elérnek, különösen a kanyarokban, pedig csak két keréken száguldanak. Régen még a Formula-3-ban versenyeztem itt (Mugellóban). Most azonban a MotoGP-re jöttem ki és máris egyértelműen ki akarom próbálni az egyik ilyen versenygépet” – nyilatkozta Leclerc a MotoGP hivatalos honlapján.

„Nem tudnék azonnal ilyen motorral jól menni, de talán már célkitűzésem lehet, hogy valamilyen más motoron edzhessek egy pályán” – tette hozzá a monacói. Tavaly Hamilton előzetes bejelentés nélkül gurult pályára egy Superbike-motorral, amivel nem vívta ki csapatfőnöke egyértelmű tetszését, mivel nem egyeztettek előre erről a sérülésveszélyes kalandról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: