DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Biztosan bírok még öt évet

Öt világbajnoki cím és számos rekord megdöntése után sem csökkent Lewis Hamilton győzelmi vágya. Úgy érzi, 38 éves koráig simán vezethet a Formula-1-ben, ami nem jó hír a riválisoknak.

Az elmúlt öt esztendőből négyszer Lewis Hamilton vitte el az év végi elsőséget és (a pilóta és az ismét csak zseniálisan sikeredett Mercedes) eddigi idei teljesítményét elnézve komoly esély van arra, hogy 2019 novemberében a brit ászt már hatszoros világbajnokként köszönthetjük. A Ferrari és a Red Bull ugyanis egyértelműen elmarad a német gyári istálló tempójától.

Ha valami csoda nem történik, akkor Michael Schumacher egyik legkomolyabb csúcsa, a hét világbajnoki cím erősen veszélyben van, tekintve, hogy a hibridéra megérkezése óta Hamilton halomra nyeri magát. Ebben nagy segítségére van a verhetetlennek tűnő Mercedes, amely 2014 óta mind az egyéni, mind a csapatvilágbajnoki címeket besöpörte.

Lewis Hamilton akár 2024-ig is maradna a Formula-1-ben


Legutóbb éppen Monacóban bizonyította, hogy győzeleméhsége 33 éves kora ellenére sem csökkent semennyit, a nem megfelelő gumiválasztás ellenére elhatározta, hogy vagy nyer, vagy ütközni fog, de nem adja át az első helyet senkinek. Így is tett és végül nagy harcban meg is szerezte idei negyedik futamgyőzelmét.

A vetélytársak számára nem túl örömteli hír, hogy azt fontolgatja, hogy nem csak 2020 végéig, hanem jóval tovább maradna a Formula-1-ben, a száguldó cirkusz egyik valaha volt legjobbjának tartott Michael Schumacher ugyanis ilyenkor még szintén csúcsformát mutatott. „Michael 38 évesen vonult vissza (először), én 33 vagyok most, úgyhogy arra gondolok, hogy biztosan bírnék, de még további öt évet a sportágban” – figyelmeztetett Hamilton.

„Meglenne a lehetőségem, hogy bármikor azonnal távozzak, de úgy érezném, hogy elpazarolnám az esélyt, ha nem akarnám folytatni a fejlődést és nem nyomnám mindig tövig a gázt” – tette hozzá Hamilton. Ha az ötszörös bajnok brit valóban még öt évig marad és a Mercedes is hasonlóan domináns versenyautó lesz, mint idén, akkor gyakorlatilag minden fontos rekordot megdönthet és nagyon magasra teheti a lécet a következő generációnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: