DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc megígérte: kockáztatott, rajtavesztett

A Ferrari monacói pilótája a szombati időmérős kudarc után előre megmondta, hogy rengeteg rizikót vállal majd a versenyen. Néhány előzés sikerült, ám végül a kockáztatás okozta a vesztét.

Monte-Carlóban szinte lehetetlen előzni, ezért egy nagyon elszúrt időmérő edzéssel egy pilóta gyakorlatilag leírja másnapi esélyeit. Ez történt Charles Leclerc-rel is tegnap, igaz nem saját hibából, hanem a Ferrari újabb elképesztő stratégiai hibájából adódóan.

Mivel a csapat hibás döntést hozva nem küldte ki még egyszer az ifjú monacóit a Q1-ben és végül pont befértek elé annyian, hogy ezzel a 16. helyig visszacsúszva kiessen a kvalifikáció további részéről, Leclerc előre elhatározta, hogy a végtelenségig kockáztatni fog, hogy minél inkább előre jöhessen hazai közönség előtt, akár az ütközést is bevállalva.

Leclerc mindent megpróbált, de végül a korlát megállította


Néhány hajmeresztő előzést sikerült is bemutatnia, ám a Rascasse-nál néhány centit tévedett, nekikoccant a szalagkorlátnak és egy kicsit Nico Hülkenberg Renault-jának is, gumidefektet kapott és az autója is komolyan megsérült, így néhány körrel később kénytelen volt feladni a viadalt.

„Nagyon nehéz volt, már a verseny előtt is megmondtam, hogy rengeteg kockázatot kell vállalnom. Így is tettem, rögtön az elejétől, de végül katasztrófába torkollt a dolog. Ez Monaco része, (Giovinazzi büntetése miatt) a 15. helyről indultam, de nem onnan kellett volna, ennél sokkal jobbak vagyunk. Nagyon nehéz lett volna onnan felzárkóznunk” – panaszkodott Charles Leclerc a kiesése után.

A tegnapi nyilatkozata után várható volt, hogy mindent egy lapra tesz fel az ifjú Ferrari-pilóta, rajtavesztett. Monaco olyan pálya, ahol 2-3 másodperces sebességkülönbség sem feltétlenül elég az előzésekhez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: