DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel: Egyelőre semmi nem működik

Monacóban sem lesz esélye a Ferrarinak, a vörösök legalábbis így gondolják. Sebastian Vettel kiemelte, kísérleteznek, próbálkoznak a felzárkózással, de egyelőre rendre elbuknak. A gondok uralkodnak.

A csütörtöki második szabadedzésen a Ferrari német pilótája végzett a harmadik helyen, már megszokott módon a két Mercedes mögött. Ezt nevezhetnénk egész jó eredménynek is, de árnyalja a képet, hogy több, mint hét és fél tizedet kapott Sebastian Vettel Lewis Hamiltontól, ráadásul, ha Max Verstappennek nem adódnak gondjai délután, jó eséllyel, az első szabadedzéshez hasonlóan ismét előtte végzett volna.

A Spanyolországban látott, fájdalmasan gyenge produkció után Monacóban sem fordult a kocka, Sebastian Vettel elismerte, hogy a fejlesztések egyszerűen nem hoznak javulást (sőt, talán a kanyarokban kicsit kiszámíthatatlanabb is az autó).

Nagyon hamar elúszhat az esély a 2019-es világbajnoki címre


„Megpróbáltunk több dolgot is, egyszerűen nem működnek, ezért semmi hasznuk nem volt eddig. Összességében eléggé szenvedünk, jócskán lemaradtunk a Mercedes tempójához képest. Az abroncsok felmelegítésével is szenvedünk, komoly munka vár ránk” – nyilatkozta Sebastian Vettel a Crash.net szakoldalnak.

„Szerteágazó a probléma, nem ezt szeretnénk látni. Fontos lenne tudni, hogyan reagál az autó, de egyelőre nem tudjuk kiszámítani a viselkedését. De azért remélem, szombatra kisimulnak a dolgok, talán kicsit melegebb is lesz, ami mindenképpen segíthet nekünk” – tette hozzá halvány optimizmussal a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: