DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo számított arra, hogy szenvedni fog

Daniel Ricciardo pontosan tudta, amikor tavaly aláírta Renault-s szerződését, hogy eleinte jócskán vissza fog esni és a dobogó is csak távoli álom lesz. Ugyanakkor látja a fejlődési irányt.

Még a vártnál is gyengébben kezdte a 2019-es szezont a francia gyári istálló, a két pilóta összesen egyszer-egyszer végzett pontszerző helyen a lassú és nem túl megbízható Renault-val az első öt futamon, amivel a középmezőnyben is egyre hátrébb csúsznak. A hétszeres futamgyőztes ausztrált azonban nem lombozza le túlságosan a gyengélkedés, mert erre számított korábban is.

„Tudtam, hogy nem fogunk rögtön úgy kezdeni, hogy dobogóra állunk. Számítottam némi szenvedésre és tudtam, hogy komoly munka áll még előttünk. Sokan sajnálkoznak, hogy biztosan nem úgy mennek a dolgok, mint ahogy reméltem. Nem panaszkodásként mondom, de erre számítottam is” – magyarázta Daniel Ricciardo.

Ricciardóék egyelőre szenvednek, de ő előre látta ezt


„Ami engem illet, kevésbé vagyok elégedett magammal, amikor én követek el valamilyen hibát. Ami a csapatot illeti, szeretném, ha gyorsabbak lennénk, de rengeteg területet látok még, ahol komoly fejlődést mutathatunk fel. Még most is nagyon optimista vagyok, még mindig elérhetjük azt a szintet, amit korábban célul tűztünk ki.”

„Igaz, most kicsit hátrányban vagyunk a tervhez képest, de ez nem szegte kedvemet. Mondjuk, elég korai is lenne, ha máris magam alá zuhannék a szezon ilyen korai szakaszában. Jól érzem magam ott, ahol vagyok. Tisztában vagyok azokkal a változásokkal, amik jelenleg zajlanak, a komolyabb eredmények 2021-től érkezhetnek.”

„Az első naptól kezdve, ahogy csatlakoztam a Renault-hoz, látom, hogy milyen kemény munka folyik minden fejlesztési irányban. Csapatként igyekeznek fejlődni és ezt jó érzés látni, a tervek kifejezetten hosszú távúak” – tette hozzá derűlátóan Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: