DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas: Folyamatosan le kell győznöm Hamiltont

A Mercedes finn pilótája szerint egyetlen lehetőséget sem szabad elpazarolnia, amikor Lewis Hamilton legyőzhető. Ez és a fejlesztési verseny a legfontosabb kulcs a világbajnoki győzelemhez.

A tavalyi év végén nem hittük volna, hogy Valtteri Bottas lesz a legkomolyabb kihívója Lewis Hamiltonnak 2019-ben, de egyelőre ez a helyzet. Ehhez az is kell, hogy a Ferrari a szezon előtti ígéretes teljesítmény ellenére nem igazán képes felvenni a versenyt a Mercedesszel, sokkal inkább a Red Bullra kell figyelnie.

Másrészt azonban Bottas is képes volt szintet lépni és Barcelonába érkezve a világbajnoki összesítés első helyén állt, Hamilton azonban a győzelmének (és leggyorsabb körének) köszönhetően néhány pontos előnyre tett szert. Könnyen lehet, hogy az idei bajnokság a Mercedes háziversenyévé fajul, bár a finn még nem írja le a többi istállót sem.

Bottas nem szeretné elpazarolni Hamiltonnal szemben adódó esélyeit


„Nagyon hosszú még a szezon Lewisnak és nekem is. Több csapat is közel lehet hozzánk bizonyos pályákon, az évad alakulásában döntő fontosságú lesz a fejlesztési verseny. Ha viszont úgy alakul, hogy Lewis és köztem dől el az elsőség, minden egyes lehetőség kulcsfontosságú lesz, amikor le kell győznöm őt” – nyilatkozta Valtteri Bottas.

„Éppen emiatt bosszantó számomra Barcelona. Úgy éreztem, nagyon keményen dolgoztam egész hétvégén, az időmérő tökéletesen sikerült, megvolt a pole-pozíció, ami ezen a pályán rendkívül nagy jelentőségű, de a rajtnál el is vesztettem mindent” – mutatott rá a finn.

„A monacói esélyek? Olyan érzésem van, hogy Monte-Carlóban még sosem volt igazán jó autóm, nagyon különleges pálya, ezért különleges versenyautó is kell hozzá. A mechanikai tapadás, a bukkanók és vetemedések mind nagy fejtörést okoznak abban, hogyan is fogunk teljesíteni.”

A kanyarokban mutatott teljesítmény viszont így is nagyon biztató a Mercedes számára. „Csak remélni tudom, hogy ezúttal a győzelemért harcolhatunk, netán nyerhetünk is. Sosem álltam itt még dobogón, ezért nagyon várom, hogy végre így legyen. Szinte közvetlenül a célvonal mellett lakom, jó lenne, ha idén igazán jó autóm lenne” – tekintett előre Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: