DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Ferrari Vettelt részesítené előnyben

Jelenleg kisebb gondja is nagyobb annál a vörös istállónak, minthogy csapatsorrenddel törődjön, de ha szükség lenne rá, a tapasztaltabb pilóta lenne a kedvezményezett, ő pedig Sebastian Vettel.

A Mercedes mérlege az idei szezonban eddig ötből öt kettős győzelem, ezzel szemben a Scuderia mindössze három harmadik helyezést tud felmutatni és az erősorrendben a Red Bull gyakorlatilag utolérte az olaszokat, a címvédő istálló pedig igencsak meglépett, ahogy a ponttáblázaton is. Az olasz sajtó teljesen eltemette a Ferrari idei esélyeit, úgy gondolják, reménytelenül lemaradtak.

Sokan leírták már Sebastian Vettelt, mivel a tavalyi év után idén Bahreinben újabb súlyos vezetői hibát vétett, azóta viszont Charles Leclerc is hibázgatott (Bakuban és Barcelonában is), nincs is napirenden csapatsorrend kialakítása. De mire készül a Ferrari a következő időszakban?

„Ahhoz, hogy nyerő gárdát alkossunk, először is békességre és nyugalomra van szükségünk. Kölcsönös bizalmat kell kialakítani, de ez önmagában még kevés. Meg kell határozni a megfelelő, de ambiciózus célokat, nem csupán azért vagyunk itt, hogy az egyik résztvevő legyünk” – nyilatkozta Mattia Binotto csapatfőnök.

Ha nincs semmi extra, a Ferrari a tapasztaltabb Vettel mögé áll (egyelőre)


Miért történt már többször is az, hogy Leclerc taktikáját látszólag feláldozták Vettelért? „Elsőszámú célunk, hogy mindig a lehető legtöbb pontot szerezze a csapat. Tudjuk, hogy két fantasztikus pilótánk van, de eddig szerzett tapasztalatuk nincs egy szinten egymással.”

„Ha úgy alakulnak a körülmények, hogy döntést kell hoznunk, szinte bizonyosan a nagyobb tapasztalattal rendelkező pilóta kerül előnybe. Ez a lényeg. Sebastian fantasztikus versenyző, négy világbajnoki címmel rendelkezik, ha végre újra kényelmesen tudja vezetni az autóját, remekül fog menni. Nem fontos első számú pilótát hirdetni csapaton belül, az istálló érdekeit szolgálnánk leginkább.”

„Charles Leclerc nagyon gyors, már az szezon kezdetétől meglepően gyors. Ezen kívül nagyon érett is és szorgalmas. Kiválóan dolgozik együtt a mérnökeivel, rettentően szeretne mindig egyre jobb lenni. Ha Monacóban jobb időt megy és folyamatosan gyorsabb, mint német csapattársa, akkor semmiről nem fogunk beszélni, mivel egyszerűen ő lesz elől és megmutathatja” – tért ki a következő nagydíjra Binotto. De vajon ez hányadik helyet jelenti majd a Ferrari számára?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: