DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Arrivabene támogatását ajánlotta a Ferrarinak

Hiába a téli szünetben történt menesztés, a Scuderia egykori csapatfőnöke teljes mellszélességgel kiáll az olasz istálló mellett és nagyon szeretné, ha a Ferrari minél előbb talpra állna.

Hatalmas várakozás előzte meg a 2019-es szezont Olaszország nemzeti csapata részéről, az elmúlt évek folyamatos fejlődését látva mindenki nagyon bízott abban, hogy az idei év a vörös istállóról szól majd. A pozitív várakozásokat a biztató téli tesztek is aláhúzták, bár a szakemberekkel ellentétben Mattia Binotto (újdonsült) csapatfőnök már akkor figyelmeztetett, hogy egyáltalán nem egyértelmű, hogy ők lennének elől.

A svájci szakembernek lett igaza, a Mercedes csak altatott, a Ferrari pedig érthetetlenül szenved a gumikezeléssel és az eddig erősségének számító kanyargós részeken. Ausztráliában indult a vesszőfutás, mindössze három harmadik helyet sikerült eddig felmutatni, miközben a Mercedes mind az öt futamon kettős győzelmet aratott, háromszor ráadásul igen fölényesen, különösen az időmérős tempót tekintve.

A Ferrarinak sokkal inkább a felzárkózó Red Bull-Hondára kell figyelnie, Max Verstappen az összetett tabellán előkelőbb helyen áll, mint Sebastian Vettel és Charles Leclerc. Ez hatalmas csalódás annak fényében, hogy 2016-tól (de még inkább 2014-től) kezdve a Ferrari folyamatosan felzárkózott, egyre inkább szorongatta a világbajnoki címvédő istállót, sokak szerint tavaly már jobb autóval rendelkezett, mint a Mercedes, csak Vettel többszöri vezetői hibái, megspékelve a stratégiai baklövésekkel eredményezték azt, hogy végül Lewis Hamilton simán behúzta ötödik bajnoki címét.

Arrivabene és Binotto közt nem volt felhőtlen a viszony


Leginkább a téli szünetben kinevezett új csapatfőnöktől, a kiváló mérnök hírében álló Mattia Binottótól várták a megváltást, ám az ígéretek köszönőviszonyban sincsenek az eddigi eredményekkel, így egyre inkább kritikák és támadások kereszttüzébe került. Teljesen ellentétes véleményen van azonban a volt csapatvezető, Maurizio Arrivabene, szerinte most kell igazán megmutatni, hogy kiállnak a Scuderia mellett és teljes támogatásáról biztosította volt kollégáit.

„Maximálisan elkötelezett voltam, mindent beleadtam, amit csak tudtam. Időnként csendben maradtam, amikor arra volt szükség, ezt a mai napig betartom. Amikor viszont beszélek, az azért van, hogy mindenkit arra kérjek, támogassa a (Ferrari) csapatot és minden ott dolgozó embert” – nyilatkozta Arrivabene a Sky Italia adásában.

„Mindig is úgy gondoltam, akkor is, amikor Maranellóban dolgoztam, hogy nagyon könnyű felszállni a vonatra, amikor folyamatosan jönnek az eredmények, de hirtelen jóval kevesebb kiállás van a csapatért, amikor nehezebb idők járnak.”

„Annyit szeretnék mondani, hogy hajrá fiúk, szívem és lelkem veletek van és nagyon remélem, hogy minden rajongó ugyanígy tesz. A világbajnokság még nagyon hosszú” – mutatott rá a volt csapatfőnök, aki a jelek szerint igazi úriember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: