DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardo érezte, hogy Verstappen legyőzhetetlen?

A Toro Rosso csapatfőnöke szerint Daniel Ricciardo előre látta, hogy Max Verstappen olyan szintet képvisel, ami miatt azt érezhette, képtelen lesz legyőzni a hollandot. Idén eddig igazolja is ezt.

Nyers tempóban sosem számított lassúnak Max Verstappen, ám tavaly az évad első hat versenyhétvégéjén hibát hibára halmozott, így egyetlen harmadik helyezést tudott csak felmutatni, miközben ausztrál csapattársa két futamot is megnyert. Ekkor még nem sejthettük, hogy ezután hatalmasat fordul a világ, Ricciardo azóta dobogóra sem került, a holland pedig szárnyal.

Daniel Ricciardo azt érezhette, hogy a Red Bull egyre inkább Verstappen köré épül, őt pedig háttérbe szorítják, pedig az istálló vezetése mindig igyekezett azt kommunikálni (és ezzel a hétszeres futamgyőztes is egyetértett), hogy mindig ugyanolyan bánásmódban és technikában részesült, mint csapattársa.

Idén a gyengélkedő Renault-val egyelőre rossz lovat húzott Ricciardo, Max Verstappennek azonban egyre jobban alakul a Red Bull-Hondával az idény, a hétvégén már másodszor sikerült dobogóra állni és a versenyautó a Ferrari szintjén van (igaz, jócskán lemaradva a Mercedestől).

Ricciardo inkább elmenekült Verstappen mellől?


A Toro Rosso csapatfőnöke mindkét pilótával dolgozott együtt, igaz nem egy időben. „Max jelenleg a világ egyik leggyorsabb versenyzője. Úgy gondolom, az egyik oka biztosan ez volt Ricciardo távozásának, hogy azt gondolta magában: Már nem fogom tudni könnyen legyőzni Maxet” – idézi Franz Tostot a Motorsport.com.

„Még időben kapcsolt (Verstappen), hogy nem kell mindig fejjel menni a falnak. Mostanra pedig olyan szintet ért el, amivel ha minden összeáll, futamgyőzelmekért és a világbajnoki címért csatázhat.”

„Olyan kiváló előzési manőverekre is képes immáron, ahol nem az az ember érzése, hogy pengeélen táncol (egy karambol). Valóban éretté vált annyira, hogy valós eséllyel mehet a világbajnoki elsőségekért” – dicsérte a Red Bull holland pilótáját Tost.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: