DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ecclestone: Tévedtem Leclerc-rel kapcsolatban

Bernie Ecclestone elismerte, alábecsülte Charles Leclerc képességeit, sokkal jobb, mint gondolta. A Ferrari jól tette, hogy lecserélte Kimi Raikkönent, a monacói ugyanis remekel.

A Formula-1 korábbi mindenható ura néhány hónappal ezelőtt még úgy vélte, hibát követett el a Scuderia azzal, hogy elküldte az istállótól a 2007-es világbajnokot és a rendkívül fiatal és kevés tapasztalattal rendelkező Charles Leclerc-t ültette a helyére. A brit üzletember mára elismeri, hogy tévedett, Leclerc abszolút rászolgál eddig a bizalomra.

Ecclestone sokáig kételkedett a huszonegy éves monacói képességeiben, ám mára megváltozott a véleménye, Leclerc számos jelét mutatta már zsenialitásának, többek között azzal is, hogy tartani tudja – sokszor meg is haladja – Sebastian Vettel tempóját, akiről nem is érti, mi történt a négyszeres világbajnokkal, mivel az életkora nem indokolja ezt a bizonytalankodást.

Ecclestone szerint mégis jól döntött a Ferrari Leclerc-rel


„Nem kérdés, hogy nem volt igazam. Úgy gondoltam, hogy Raikkönen elküldése helytelen lépés volt a Ferrari részéről. Még egy kicsit várok azzal, hogy véglegesen eredményt hirdessek, de e pillanatban Charles szupergyorsnak tűnik. Kiválóan kezeli az autót és talán még Vettelnél is gyorsabb” – magyarázta Bernie Ecclestone.

„Sebastian nem öreg, hogy mi történik vele, számomra is furcsa. Talán azt gondolta, könnyű dolga lesz, nem vette észre, hogy Charles mennyire pokoli gyors lehet. Ennek ellenére meggyőződésem, hogy Vettel továbbra is a világbajnokság győztese lehet.”

Vajon lesz a Ferrarinál csapatutasítás? „A szezon ezen szakaszában egyelőre nincs helye ilyesminek. Az évad későbbi részében már tisztább képet kapunk. Most azonban még senki nem tudhatja, később hogyan alakulnak az erőviszonyok” – tette hozzá Ecclestone.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: