DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc: Nem vagyok szupersztár

Charles Leclerc életét alaposan megváltoztatta, hogy a Ferrari pilótája lett, de nem tartja magát sztárnak. Igaz, minél jobb teljesítményével mindent megtesz, hogy később azzá váljon.

Nem kevés kockázatot vállalt a Ferrari azzal, hogy az istálló történetének második legfiatalabb pilótáját szerződtette az idei évre, ráadásul a 2007-es világbajnok, Kimi Raikkönen helyére. A fiatal monacói eddig egyáltalán nem okoz csalódást, sőt, nem egyszer tűnik úgy, hogy négyszeres világbajnok csapattársa, Sebastian Vettel tempóját is képes tartani, időnként meg is haladni.

Egyelőre nem szállt el magától, nem is igazán tudja elképzelni, milyen nagy sztárnak lenni. „Nem tartom magam szupersztárnak, ha viszont később mégis eljönne ez az idő, szerintem erre nem lehet előre felkészülni” – nyilatkozta Charles Leclerc az Auto Motor und Sport című lapban.

Charles Leclerc eddig kicsit sem vallott szégyent a Ferrarival


„Nem is tudnám, mire számítsak, szép, ha az emberek így tekintenének rám, amennyiben pedig nem, mindent megteszek a pályán, hogy az legyek. Hogy megváltoztatta-e az életem a ferraris szerződés? Az első dobogós helyezés után különösen. A Formula-1 furcsa sport, ha valaki nem áll pódiumra az emberek nem ismerik a versenyző arcát, mert általában csak bukósisakban látják. Bahrein óta viszont már az arcomat össze tudják kötni a nevemmel.”

„Azért továbbra sem állok ostrom alatt. Amikor Monacóban vagyok, általában időm nagy részét az otthoni szimulátorommal töltöm. Nem tennék mindent kockára egy-egy győzelemért. Amikor lehetőségem van nyerni, természetesen igyekszem élni vele, mivel ez a sportág a győzelemről szól. Ugyanakkor elég okosnak kell lennünk, hogy amikor nem tudunk nyerni, a lehető legtöbb pontot szerezzük meg. A nehéz pillanatokban is kihozni a maximumot, ez nagy művészet” – fogalmazott Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: