DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hill: Feszültség lesz Hamilton és Bottas között

Az 1996-os világbajnok egyértelműen arra számít, hogy a két Mercedes-pilóta harmonikus kapcsolata megszenvedi majd az idei világbajnoki versengést most, hogy Bottas szintet lépett.

Láttunk már példát arra, hogy egy istálló két versenyzője vívott ádáz harcot a világbajnoki cím megszerzéséért (az egyik legjobb példa erre éppen Damon Hill és Jacques Villeneuve sportszerű küzdelme volt huszonhárom évvel ezelőtt), de mégis jó barátságban maradtak egymással. Általában azonban nem ez a helyzet, a viszony megromlik, mivel mindkét fél mindenáron nyerni akar.

A Mercedesnél néhány évvel ezelőtt már átéltek hasonlót. Lewis Hamilton korábban igen jó barátságot ápolt Nico Rosberggel, de 2014-ben hirtelen megváltozott a helyzet, annyira dominált az azóta öt világbajnoki címet besöprő istálló, hogy emiatt gyorsan el is hidegült egymástól a korábbi két barát és megindult a pszichikai hadviselés.

Hamilton nem nyugodna bele, hogy a csapattársa nyerjen és fordítva


2019-ben eddig négyből négy kettős győzelmet aratott a két Mercedes-pilóta, Hill szerint pedig ennek szinte biztosan lesz következménye. „Azt nem mondanám, hogy totálisan uralkodik idén a Mercedes, a Ferrari is elvehet jó néhány futamgyőzelmet és talán a Red Bull is. Bottas viszont egyértelműen magasabb szintet ért el, mint korábban, ez annyit jelent, hogy valószínűleg a két Mercedes-versenyző között dől majd el az idei világbajnoki cím” – nyilatkozta Hill a Sky Sports csatornának.

„Ez pedig feszültséget kell, hogy generáljon. Olyan nincs, hogy valaki csak a csapattársa sikerét akarja. A tavalyi év nagyon elszállt Valtteri számára, de érezte, hogy szintet kell lépnie és ezt meg is tette.” Korábban Esteban Ocon is arról beszélt, hogy várakozásai szerint egy év végéig tartó háború kezdődött Bottas és Hamilton között.

„Azt is mondhatjuk, hogy a Ferrari a saját csapdájába esett azzal, hogy képtelen volt kihasználni az adódó lehetőségeket, pedig több is volt. A Mercedes viszont hihetetlenül szervezett csapat, a megbízhatóságukat is bizonyították már egy ideje. Évek óta ők jelentik az elérendő célt a mezőny számára” – dicsérte a német gyártót az 1996-os világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: