DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sajtó: A Williams leállt a fejlesztéssel

Az idei év az istálló történetének egyik legpocsékabb szezonja. Már a tesztekre sem készült el időben az autó, amely elképesztően lassú. Sajtóhírek szerint pedig esélyes, hogy már nem is fejlesztik.

A barcelonai teszteket követően a versenyhétvégék is igazolták azokat a negatív várakozásokat, miszerint a Williams-Mercedes az idei év leggyengébb konstrukciója. Stabilan, minden edzésen és versenyen az utolsó két helyen végez a grove-iak két versenyautója, mivel a teljes középmezőnytől is alaposan le vannak maradva.

Gyakorlatilag azt láthatjuk Ausztrália óta, hogy az FW42-es képtelen önerőből bármelyik rivális elé kerülni, legfeljebb ideiglenesen, más boksztaktikával léphetnek előre, de akkor is általában villámgyorsan visszakerülnek a sor végére, attól sem állnak távol, hogy az utolsóelőtti gárda is rájuk verjen egy kört.

Úgy tűnik, a Williams idén akár szerzett pont nélkül fejezheti be az évet


Még csak négy versenyhétvégén vagyunk túl 2019-ben, de egyértelmű, hogy ez sem lesz a Williams szezonja. Az egyetlen istálló, amely idén még nem szerzett pontot (valójában halvány esélye sem volt erre), George Russell és Robert Kubica ugyanis legjobb tudásukat beleadva is biztos utolsók minden futamon.

A lengyel F1Talks úgy értesült, hogy jó eséllyel nem is foglalkoznak komolyabban tovább az FW42-essel, amely alapjaiban elhibázott konstrukció, alapvető, súlyos tervezési hibákkal. A lengyel sajtó azt feltételezi, hogy a Williams máris 2020-ra igyekszik összpontosítani, hogy jövőre ne ismétlődhessen meg az idei hatalmas blama. Ha ez valóban így van, ez fájdalmas beismerése lenne annak, mennyire mélyen vannak lemaradva az idei autóval.

Ha a Williams valóban sorsára hagyja a 2019-es versenyautót, akkor az igen rossz hír Kubicának és Russellnek is, mivel gyakorlatilag az idei év maradék 17 versenyén is biztos utolsó helyre lesz ítélve a két pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: