DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kubica: Kezdek jó teljesítményt nyújtani

A Williams visszatérő lengyel pilótája szerint a gyenge autó miatt nehéz észrevenni, de sokat fejlődött az utóbbi hetekben. A csapat viszont egyelőre teljesen el van veszve a problémákban.

A tavalyi évben is szinte csak negatív hatások érték az egykor szebb napokat látott Williams istállót, mindenki azt remélte, hogy az idei szezonra végre túllendülnek a gondokon és ismét versenyképes lesz a grove-i gárda. Sajnos, ehhez képest eddig terített betli a teljesítményük, az edzéseken és a versenyeken is rendre teljesen utolsó helyen végeznek, komoly hátránnyal. Bakuban legutóbb Kubica majdnem odacsapta autóját a második kanyarban, de végül megúszta. A futamokat a két Williams mindig befejezi, de hatalmas lemaradással.

Nem ilyen visszatérésről álmodott a nyolc év után újra F1-es ülést kapó Robert Kubica, akinek még csapattársához képest is jobban meggyűlik a baja az FW42-essel, igaz, az utóbbi helyszíneken némileg felzárkózott George Russellre. Az istálló viszont egyelőre nemhogy a kiutat nem találja, de még a problémák forrását is csak keresgéli.

Kubicáék egyelőre a problémák forrását sem találják


„A saját teljesítményem? Nem könnyű látni a fejlődést, de rengeteg pozitív jelet észlelek. Sajnos azonban a javulásomat szinte észre sem venni, annyira rossz összességében a produkciónk. A tempóm és a vezetési stílusom jobb, mint amit az eredményeink mutatnak” – panaszkodott Kubica a motorsport-total.com szakoldalnak.

Nem kérdés, hogy jelenleg a Williams képtelen felvenni bármelyik riválisával is a versenyt. De azért év végéig változik majd ez a lesújtó szituáció? „Jelenleg ez a helyzet. Jó lenne, ha nem szenvednénk mindig újabb problémáktól, ami állandóan még inkább nehezíti a dolgunkat. Felül kéne végre kerekednünk ezeken, de sajnos még nem leljük a megoldást. Elsőként, meg kell értenünk, mi is a gondok forrása” – tette hozzá nem túl optimistán a lengyel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: