DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Schumacher egyengette volna fia útját

A hétszeres világbajnok német legenda titokban már évekkel ezelőtt tervezte, hogy a háttérből segíti fiát, hogy eljusson a Formula-1-be, mivel meg volt győződve Mick kiváló tehetségéről.

Kevesen tudnak többet Michael Schumacherről, mint egykori menedzsere, Willi Weber. Az ő segítségével kapta meg a lehetőséget 1991-ben a Jordannél, majd a Ferrarihoz igazolásában is oroszlánrésze volt. Igaz, egyáltalán nem támogatta a 2010-es visszatérést a Mercedeshez, mivel úgy vélte, ezzel Schumacher többet árthat hírnevének, mint amennyit nyerhet negyven felett.

Weber most arról beszélt, hogy Michael Schumacher minden tapasztalatát és tudását latba vetette volna, hogy segítse fiát autósportos karrierjében. Ugyanúgy menedzselte volna Micket, ahogy az ő menedzsere tette vele két és fél évtizeddel korábban, de a 2013-as síbaleset végül összetörte ezt az álmot.

„Igazán nagyszerű története lett volna a Formula-1-nek, mindenkinek a kedvére lett volna. Michael az első pillanattól támogatta fiát, amint tizennégy évesen úgy határozott, hogy gokartozni kezd, bár nyilvánosan sosem emlegette. Aktívan segédkezett a dolgok előmozdításában” – nyilatkozta Willi Weber a Motorsport-Total szaklapnak.

Schumacher a visszavonulás után máris fia karrierjére kezdett összpontosítani


„Michael mindent pontosan tudott, mely csapatokkal kell beszélnie, tisztában volt, hogyan működik a rendszer, elképesztő tapasztalattal bírt.” A baleset után a hétszeres bajnok már nem tudott segíteni fiának, aki így is egyre feljebb kapaszkodott és önerőből eljutott a Formula-3-as bajnoki címig, ezzel a Formula-1 közvetlen közelébe.

A Ferrari pilótaakadémiája is felfigyelt rá és leigazolta Micket, aki végül apja segítsége nélkül is valóra válthatja a Ferrari ikonjának titkos álmát. „Mick mindig úgy gondolta, hogy Michael fiaként ugyanazokat az eredményeket kell majd elérnie, ez nem kis terhet rakott a vállára. Ha Michael most is ott lehetne az oldalán, egészen eltérően láthatnánk a helyzetet. Így viszont, mások szemében Mick alapvetően saját édesapját képviseli.”

„Ez némi problémát is jelent, mivel rengetegen összehasonlítgatják a két embert és úgy gondolják, ugyanolyan sikereket kellene elérnie” – tette hozzá Weber. A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto egyébként alaposan megfigyelte a bahreini tesztelésen Mick Schumachert és külsőre nem, a hozzáállásában azonban rengeteg hasonlóságot talált sikeres édesapjával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: