DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Binotto: Mick Schumacher hasonlít az apjára

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke szerint az ifjú Schumacher hozzáállása, munkamorálja nagyon emlékezteti őt arra, amit a hétszeres világbajnoktól látott korábban.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto szerint Mick Schumacher hozzáállása és munkamorálja a hétszeres világbajnok édesapjára, Michael Schumacherre emlékezteti. Binotto motormérnök volt akkor, amikor az idősebb Schumacher 1995-ben az első tesztjét teljesítette a Scuderiával és végig ott dolgozott a csapatnál, amíg a német sorra nyerte a világbajnoki címet, most pedig vezetőként követte, ahogy Mick teljesíti első métereit a Ferrarival a bahreini teszten.

"Amikor több év után először újra láttam őt Maranellóban, azt gondoltam, hogy egyáltalán nem hasonlít Michaelre. Azonban az, ahogy viselkedett, az nagyon hasonló volt. Ahogy hozzáállt a feladatokhoz, ahogy érdeklődött az autóban, ahogy beszélt a csapattagokkal. Maranellóban végig gondoskodtunk róla, de ő folyamatosan ott volt a műhelyben és a szerelőkkel beszélgetett. Ez elég hasonló az apjához" - idézi Binotto szavait az Autosport.

micks



"Nehéz dolga volt az időjárási körülmények miatt és mert ekkor ült először F1-es autóban, nagyon sok mindent kell megtanulni napról napra. Viszont azt gondolom, hogy egyértelműen pozitív volt a hozzáállása, ahogy a tesztnapot kezelte, egyszer sem feszegette a határokat, lépésről lépésre akadt fejlődni, megismerni az autót, a csapatot. Ennél többet nem is várhattunk tőle" - dicsérte a fiatalt a csapatfőnök.

Hogy látjuk-e tényleges Ferrari-, vagy legalább F1-es pilótaként Mick Schumachert a jövőben, arról megoszlanak a vélemények, még a Scuderia korábbi főnökei közül is többen azt hangoztatták, hogy "semmi különös", amit a fiatal mutatott eddig - az biztos, hogy az idei F2-es szezonja sok mindent meghatározhat vele kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: