DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Verstappen már tudja, mi jön a Hondától

A Red Bull főtanácsadója nem aggódik amiatt, hogy Max Verstappen türelmetlen lenne, ugyanis pontosan tudja, milyen fejlesztési ütem várható a japán motorszállítótól, valamint aerodinamikailag is.

Dr. Helmut Marko nem fél attól, hogy holland vezérpilótájuk türelmetlenné válna és eligazolna az istállótól. Verstappen tökéletesen tisztában van azzal, milyen meghatározó fejlesztések érkeznek még az idei évben. Bár az RB15-ös nem teljesített az idei évben úgy, hogy alkalmas legyen a futamgyőzelmekre, a motorszállító-váltás ellenére van ok a bizakodásra és a fiatal holland az évad derekára már szeretne olyan helyzetbe kerülni, hogy bárhol nyerhessen. 

Ausztráliában önerőből jött össze a dobogó, sőt, még a második helyezett Lewis Hamiltont is utolérte és támadta. Bahreinben kevés hiányzott az újabb pódiumhoz, de végül Charles Leclerc-t megmentette a biztonsági autó az utolsó körökben. Igaz, ez csak a szerencsének lett volna köszönhető. A Red Bull egyébként szorosan együttműködik motor- és üzemanyag-szállítójával is, hogy minél hatékonyabban vehessék fel a versenyt a fő riválisokkal.

Meglehetősen fényesek a Red Bull és Verstappen kilátásai már a közeli jövőben is


Az energiaitalosok főtanácsadója nem gondolja, hogy Verstappen nyugtalanná válna. „Max ismeri a fejlesztési programjainkat, tudja, milyen frissítések érkeznek hamarosan, úgyhogy nem aggódom. Rajtunk múlik, hogy megadjuk Maxnek a megfelelő csomagot” – mondta el Helmut Marko a Formule 1 magazinnak.

„Már háromszor annyi pontot gyűjtött, mint tavaly az első három versenyt követően. Max nem követ el hibákat és a legtöbbet kihozza az autóból, amit csak lehetséges” – mutatott rá Marko, aki azt is megerősítette, hogy májusban a Red Bull jelentős aerodinamikai frissítéssel készül, amit a Spanyol Nagydíjon vetnek be először. A kiszivárgott hírek szerint a Hondánál sem tétlenkednek, Azerbajdzsánban egy húsz lóerővel erősebb motorral jelentkeznek, így a Red Bull és a Toro Rosso jobb esélyekkel szállhat harcba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: