DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alfa: Giovinazzi képes Raikkönen tempójára

Az Alfa Romeo csapatfőnöke továbbra sem kételkedik Antonio Giovinazzi tudásában, szerinte minden összeesküdött a fiatal olasz ellen, aki egyébként néha még gyorsabb is, mint Kimi Raikkönen.

A szoros középmezőny részét képezi a Ferrarival szövetségben álló Alfa Romeo, eddig a pontokat azonban csak a 2007-es világbajnok Kimi Raikkönen szállította az istállónak. Frederic Vasseur viszont egy pillanatig sem kételkedik abban, hogy csapattársa, Antonio Giovinazzi hamarosan felnő mellé és hozza az eredményeket.

A Ferrari juniorpilótája nem teljesen újonc a száguldó cirkuszban, 2017-ben ugyanis két ízben már szerepelt beugróként a Saubernél, élete első nagydíjhétvégéjén különösen remekelt (bár a pontszerzés nem sikerült a gyenge autóval). Giovinazzi nyers tempóban már most gyors, de még nem állnak tökéletesen össze a dolgai, ráadásul a technika is kibabrált vele Kínában.

Vasseur szerint Giovinazzi néha még gyorsabb is Raikkönennél


„Mindenki számára frusztráló a szituáció, mivel szerintem már a legelejétől megvan Antonio tempója. Melbourne-ben a Q1-ben például nagyon gyors volt, jobb kört futott, mint Kimi az időmérő mindhárom szakaszát figyelembe véve. Előtte és azóta is többé-kevésbé ugyanazt a sebességet hozza” – dicsérte Giovinazzit Vasseur.

„Bahreinben szintén azonos versenytempóval jelentkeztek, de a kvalifikáción elkövetett egy kisebb hibát a gyors köre végén, pedig előtte még gyorsabb is volt, mint Kimi. Egyelőre azzal szenved, hogy minden mozaikot összerakjon és a csapat sem éppen segített neki Kínában (a technikai hibával).”

„Pech, hogy így alakult, de úgy vélem, hamarosan minden rendben lesz. Ha megnézzük, a tavalyi év is nehezen indult a pilótáink számára. Az ingadozó teljesítményt nyújtó Charles Leclerc is támadások célpontja lett az évad elején, utána azonban összeszedte magát és folyamatosan fejlődött. Végig támogattuk őt, ugyanezt tesszük most Antonióval, ráadásul neki megvan az az előnye, hogy Kimi az istálló vezére. Meggyőződésem, hogy hamarosan Antonio Giovinazzi is remekül teljesít majd” – tette hozzá Vasseur.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: