DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Leclerc: Hirtelen mindenki vb-esélyesnek tart

Charles Leclerc nem szállt el a bahreini kiváló teljesítménytől, nem tartja magát sem a Ferrari vezérpilótájának, sem egyértelmű világbajnoki esélyesnek. Az F1-ben gyorsan változhat minden.

Szahírban egészen kitűnően vezetett a fiatal monacói mind az időmérőn, mind a versenyen, stabilan gyorsabbnak bizonyult csapattársánál, Sebastian Vettelnél, aki ráadásul ismét csúnya hibát követett el a Hamiltonnal való küzdelem során. Leclerc simán nyerte volna a Bahreini Nagydíjat, ám egy motorhiba miatti drasztikus lelassulásnak köszönhetően a leintéskor még a harmadik helynek is örülnie kellett.

A száguldó cirkuszban nagyon gyorsan változnak a dolgok, ezt már a huszonegy éves ifjonc is megtapasztalta. „Úgy vélem, a Formula-1-ben minden rettentően gyorsan változik. Az első verseny után senki nem tekintett engem esélyesnek a világbajnoki címre, a második verseny után pedig már mindenki erről beszélt” – nyilatkozta Leclerc.

Leclerc nem tartja magát (egyelőre) vezérpilótának


„Nekem a saját munkámra kell összpontosítanom, hogy mit csinálok az autóban és azon kívül is, a kemény munkának pedig meg kell, hogy jöjjön az eredménye. Hogy csapaton belül ki a jobb? Ahogy mondtam, még mindig csak a második futamon vagyunk túl, ráadásul ezt a kérdést nem nekem kell megválaszolnom, hanem Mattia Binottónak.”

Mire számít Sanghajban? „Konkrét elvárásom nincs a hétvégi versenyre, de a szabadedzések után sokkal többet tudhatunk a bennünk rejlő valós potenciálról, az időmérő edzés után pedig még többet. Bahreinből Kínába érkezve az istálló igen pozitív hangulatban van, egy igazán jó hétvégében reménykedünk, amilyen Szahírban is volt a probléma előtt.”

„Szerencsére megértettük, mi okozta a problémát Bahreinben és arra számítunk, hogy soha nem ismétlődik meg még egyszer” – tette hozzá optimistán Charles Leclerc. Nagy kérdés, hogy összeszedi-e magát fejben végre Sebastian Vettel, vagy Leclerc ismét gyorsabb lehet nála. Tavaly Vettel erős tempót diktált Kínában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: