DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ecclestone szeretné, ha Vettel nyerne

A Formula-1 korábbi mindenható ura azt szeretné, ha Sebastian Vettel újra a győzelem útjára lépne és alkalmasnak tartja arra is, hogy elérje Michael Schumacher hét világbajnoki címét.

A Ferrari német pilótája a tavalyi Belga Nagydíj óta nem nyert Formula-1-es futamot, a 2019-es szezon pedig szintén nem a legkiválóbban kezdődött számára. A Ferrari nagyon erős autót épített, de az első két versenyhelyszínen csapattársa, Charles Leclerc meggyőzőbb teljesítménnyel jelentkezett és csak egy technikai hiba fosztotta meg pályafutása első győzelmétől.

A Scuderiánál egyébként is lassacskán problémát okozhat az ifjú titán remek szereplése, Nico Rosberg szerint gond lehet a csapatvezetés számára, hogy előre kinevezték Vettelt vezérpilótának, az újdonsült igazolás azonban „túl jól” vezet egyelőre.

Ecclestone szerint Schumacher nem érezte a határait


Bernie Ecclestone nem temeti még jó barátját, Vettelt, sőt, egyenesen kívánja, hogy újra nyerjen, mert ez a Formula-1 számára is jól jönne. „A Formula-1-nek szüksége van arra a Sebastianra, aki győz. Rendelkezik azokkal a versenyzői génekkel, amikkel a legnagyobbak, de az emberek általában alábecsülik Sebastiant” – mondta el véleményét a brit üzletember a Sport Bild című lapban.

„Ki fog lábalni a mostani válságából. Semmi okom azt gondolni, hogy ne érhetné utol Michael Schumacher hét világbajnoki címes rekordját, ahogy Lewis Hamiltonnal is ugyanez a helyzet. Schumacher visszatérése 2010-ben a Mercedesszel? A Formula-1-nek mindenképpen jó volt, neki azonban kevésbé. Nem érezte, hol vannak a határai (hogy negyven felett tért vissza a száguldó cirkuszba)” – tette hozzá Ecclestone.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: