DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Binotto: Leclerc igazi csapatjátékos

A Ferrari csapatfőnöke dicsérte Charles Leclerc hozzáállását és teljesítményét is első közös futamukon. Vajon milyen mértékben lesz alárendelve Vettelnek a fiatal monacói a szezonban?

A téli teszteket követően két dolog látszott a Scuderia háza táján. Egyrészt erős autót építettek, amely főleg az egyenesekben tűnt jobbnak a Mercedesnél (bár Melbourne-ben látványos vereséget szenvedtek az Ezüst Nyilaktól, de még a Red Bulltól is), másrészt pedig, hogy a huszonegy éves Charles Leclerc gyorsan felvette a ritmust új csapatánál.

Az idénynyitó előtt ment a találgatás, hogy vajon valóban engedik-e versenyezni egymással a két Ferrari-pilótát, mint ahogy az korábban ígéretként elhangzott, vagy Leclerc-nek be kell állnia a sorba és Vettelt támogatnia. A tapadáshiánnyal küzdő németet a kerékcserék után gyors ütemben utolérte a monacói, utána azonban látványosan visszavett.

Korábban a Mercedesnél is sokszor láthattunk (és hallhattunk) olyat, hogy Valtteri Bottast arra utasították, ne támadja Lewis Hamiltont, Szocsiban pedig a győzelmet is át kellett adnia. A Ferrari is erre az útra lép és az összes létező pontot próbálja megszereztetni Vettellel, hogy a bajnokságban minél nagyobb esélye legyen a végső sikerre?

Vajon képes lett volna Leclerc megelőzni Vettelt?


„Charles csapatban gondolkodik és csapatjátékosként viselkedik és végzi a munkáját, ez boldoggá tesz. Nem csak pilótaként van az istálló segítségére, de hatalmas benne az akarat, hogy a legtöbbet hozza ki magából, a mérnököket is próbálja mindig a legjobb irányba terelni, hogy az autó is a lehető legjobb legyen” – dicsérte fiatal pilótája munkáját Mattia Binotto csapatfőnök.

Hogyan értékelhetjük Charles Leclerc első ferraris versenyhétvégéjét? „Ha a három napot együtt nézzük, nagyon erősen kezdett elsőre. Az időmérő edzése ugyan nem sikeredett tökéletesre, ezt ő is tudja. Remekül vezetett a Q1-ben és a Q2-ben, a Q3 viszont nem lett a legjobb, összességében viszont jól teljesített a hétvégén.”

„Úgy vélem, a versenyen a második etapja kiváló teljesítményről árulkodik, a hozzáállásával semmi probléma nincs, kezdésnek szép produkcióval rukkolt elő” – tette hozzá Binotto. Egyre több szakemberben fogalmazódik meg a kérdés, ha úgy alakul egy futam, hogy Leclerc vezetne a hajrában Sebastian Vettel előtt, akkor megtarthatná-e a győzelmet, vagy sem. Néhány versenyhétvége múlva okosabbak leszünk ezen a téren is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: